Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BEŞİKTAŞ’IN KASIMPAŞA YENİLGİSİNİ ATATÜRK’LE SEYREDİYORUM..  YANİ ELİMDE ATATÜRK KİTABI VAR..
Yalçın Toker
YAZARLAR
25 Nisan 2022 Pazartesi

BEŞİKTAŞ’IN KASIMPAŞA YENİLGİSİNİ ATATÜRK’LE SEYREDİYORUM.. YANİ ELİMDE ATATÜRK KİTABI VAR..

 

 

Şu anda televizyonda Beşiktaş’ın Kasımpaşa maçını seyretmekteyim.. Maç hemen hemen baştan sona Beşiktaş’ın mağlubiyetiyle devam etti ve 3-0 sonuçlandı.

Maç boyunca elimde ATATÜRK BEŞİKTAŞLI kitabı vardı.. Yazarı, dostum NECATİ KARAKAYA.. Zaten 23 Nisan bayramımız sebebiyle bir haftadır her dakikamız Atamızla birlikte geçiyor.. Çanakkale kara savaşlarının 107. Yılı sebebiyle de andık..

Bugünkü yazımda biraz Necati’den söz edeceğim..

Necati Karakaya, hem Türkiye Spor Yazarları Derneğinin kurucularından hem de TRT'nin unutulmaz spor spikerlerinden biriydi. Karakaya, 23 Eylül 2019 günü 91 yaşında hayatını kaybetti. Benden büyüktü.

Benim Yeni Sabah gazetesinde spor yazarlığın başladığım 1950’li yıllarda o da spor yazarı idi.. Ama aramızdaki haber atlatma yarışı sebebiyle, pek fazla arkadaşlık ve dostluğumuz olmuyordu..

Necati’nin ATATÜRK BEŞİKTAŞLI kitabının 5. Sayfasında şu satırlar var:

“Atatürk Beşiktaşlı isimli bu kitabımı Başkumandan, Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal’i dünyaya getiren Zübeyde Hanımefendinin manevi huzurlarında Şehit Analarımıza ithaf ediyorum. Dr. Necati Karakaya..”

Ve satırlar devam ediyor: Mustafa Kemal, 1881’de Selanik, Koca Kasımpaşa Mahallesi Islahhane sokak 75 numaralı evde doğdu. Oğlu Mustafa’yı, evin ikinci katında ocaklı arka odada dünyaya getiren Zübeyde Hanımefendi 27 yaşında idi ve evliliğinin birinci yılıydı

Sarıgüllü Hacı Sofi’lerden Feyzullah Ağa’nın kızı Zübeyde Hanımın, Hasan, Hüseyin isminde iki kardeşi vardı. Annesi Ayşe Hanımdı.. 

Mustafa’nın dedesi Feyzullah Ağa’nın dedesi de Lütfullah Ağa idi. Lütfullah Ağa Selanik’te büyük bir tımarın sahibi idi.. Devlete yılda 3000 akçe vergi veriyor, seferlere asker ve yiyecek temin ediyordu

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime