Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Video yükleniyor...
Medya
23 Mart 2023 Perşembe 13:39

Müge Anlı canlı yayında küplere bindi: Bu ülkede Medeni Kanun var!

ATV'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılan Fevziye Hanım, aylardır kızına ulaşamadığını ve kızına nikah yapılmadığını iddia ederek Anlı'dan yardım istemişti.

Eda'nın düğün yaptığı sevgilisi İsmail, babası Ali Osman ve dayısı yayında bir araya geldi. Müge Anlı, İsmail'in aylardır eve gelmeyip yine de Eda'nın İsmail'in annesi ve babasının evinde kalmasını sorguladı.

CANLIL YAYINDA GERGİN ANLAR

İsmail'in dayısı Alaattin "Bizim Eda'yla sorunumuz yok, Eda'yı istiyoruz" dedi. Anlı da "Ben de isterim böyle evime bedava iş gücü. Ne güzel nikah yapmayacağım, hiçbir sorumluluğunu almayacağım. İstediğim zaman tekmeyi vurup atabileceğim. Herkes ister. Öyle nikah kıydığın zaman davası var, nafakası var" ifadeleriyle cevap verdi.

Anlı, "Siz bedava iş gücü arıyorsunuz evinize. Kocası evine gelmeyen 22 yaşındaki bir kız çocuğunu evinizde siz niye istiyorsunuz? Kocası eve 15 gün gelmiyor, bu da evde oturup koca bekliyor. Siz ayda 2 kere eve gelen İsmail için bu kıza mı hizmet ediyorsunuz, bu kız ayda 2 kere gelen kocası için size mi hizmet ediyor yoksa ortada başka dolaplar mı var? Bugün evde yatılı bir kadın çalıştıracak olsan İsmail’in kazandığı paranın en az üç katını vermeniz lazım. Bu kızı evde tutmanızın nedeni nedir? Bunun altından hoş kokular almıyorum" sözleriyle tepki gösterdi.

“BANA O HAKKI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VERDİ”

Ardından Alaattin "Sonuçta beraber yaşıyoruz. Evli olsa da aynı" yanıtını verdi. Bu sözleri duyan Müge Anlı, daha da sinirlendi ve şu ifadeleri kullandı:

"Evli olsa da aynı değil. Böyle söylenince benim tepemin tası atıyor. Bu ülkede Medeni Kanun var. Hala daha Türk kadınının elde ettiği Medeni Kanun haklarını elde edemeyen, bunun için sokaklarda yürüyen, kendini yakan, dövülerek öldürülen kadınlar var dünyada. Şimdi benim kadın olarak elde ettiğim bu hakkı ‘Olsa da olur olmasa da olur’ diye söyleyemezsiniz, söyletmem. Evlilikteki insanların kadın erkek farklılığının farkındayım ama ben kanun önünde eşitlik isterim, ben toplum önünde eşitlik isterim. Bana onu 1. Dünya Savaşı’ndan çıkmış, o yıkık memleketteki Mustafa Kemal Atatürk verdi bana o hakkı. O yüzden 13 aydır evinizde hangi amaçla tuttuğunuzu bilmediğim 22 yaşındaki çocuğun o hakka sahip olmasını istiyorum.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu video henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime