Turktime

Zeytinyağı ihracatında yükseliş!

Türkiye zeytinyağı ihracatında 2020-2021 sezonu fiyatını dolar bazında yüzde 26 arttırdı. İhraç fiyatı bir önceki sezon 2 bin 429 dolar olurken yeni sezon için ortalama ihraç fiyatı 3 bin 64 dolara yükseldi.
ABONE OL
Abone Ol
Zeytinyağı ihracatında yükseliş!
Haberler / Ekonomi
7 Kasım 2021 Pazar 17:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er, zeytinyağında verilen desteğin artırılması gerektiğini belirterek, "Sektörümüze verilen destekler artırıldığı takdirde rekoltenin de artışıyla orta vadede 1.5 milyar dolar ihracat rakamına ulaşabiliriz" dedi.

"600 DOLAR SEVİYELERİNE YÜKSELTİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Davut Er, "Türkiye’nin zeytinyağı ve sofralık zeytin rekoltelerinde önümüzdeki 4-5 yıllık dönemde önemli artışlar olmasını bekliyoruz. İç tüketimimizi aynı hızda artırmamız mümkün olmadığına göre ürettiğimiz ürünün katma değere dönüşmesi için ihracat hayati öneme sahip olacak. O nedenle üreticilerimize zeytinyağında kilo başına verilen 80 kuruş desteğin 3 TL’ye, dane zeytinde verilen 15 kuruş desteğinde 75 kuruşa çıkarılması, ambalajlı zeytinyağında da verilen desteğin geçtiğimiz yıllardaki gibi 600 dolar seviyelerine yükseltilmesini istiyoruz. Sektörümüze verilen destekler artırıldığı takdirde rekoltenin de artışıyla orta vadede 1.5 milyar dolar ihracat rakamına ulaşabiliriz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) verilerine göre, Kasım 2020- Ekim 2021 döneminde 44 bin 22 ton zeytin yağı ihracatı yapıldı. Bu ihracattan 134 milyon 879 bin dolar döviz geliri sağlandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime