Turktime

Yüzüklerin Efendisi’nin Sovyet uyarlaması

Rusya’da yayın yapan Pyatıy Kanal (Beşinci Kanal) televizyonu, J. R. R. Tolkien’in “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesinin ilk bölümüne dayanan ve daha önce kayıp kabul edilen Sovyet yapımı televizyon filmini yayımladı.
ABONE OL
Abone Ol
Yüzüklerin Efendisi’nin Sovyet uyarlaması
Haberler / Kültür
5 Nisan 2021 Pazartesi 14:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Pyatıy Kanal televizyonu, J. R. R. Tolkien’in “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesinin ilk bölümüne dayanılarak tam 30 yıl önce, 1991’de televizyon ekranlarına taşınan ve daha önce kayıp kabul edilen Sovyet yapımı televizyon filmini yayıMladı.

Bildirildiği üzere film, 1991 yılında Leningrad televizyonunun stüdyosunda “Koruyucular” adı altında iki bölüm halinde çekildi. Film televizyon ekranlarında sadece bir kez seyircilerle buluştuktan sonra arşive kaldırıldı ve ancak geçen mart ayında YouTube’da yayımlandı.

Natalya Serebryakova’nın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği yapımda başrolleri Valeriy Dyaçenko (Frodo), Georgiy Ştil (Bilbo), Andrey Tenetko (Aragorn), Viktor Kostetskiy (Gandalf) ve Yelena Solovey (Galadriel) paylaştı.

Filmde Aragorn’un rolünü üstlenen Andrey Tenetko, Gazeta.ru’ya demecinde “Yüzüklerin Efendisi”ne dayanan bir televizyon şovu çekme fikrinin yönetmen Natalya Serebryakova’ya ait olduğunu anlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime