Turktime

Youtuber, dolandırıcılıktan gözaltına alındı!

Samsun'da 23 yaşındaki bir Youtuber, internette mobil ödeme sayfalarının sahtelerini yaparak mağdurların kart bilgilerini elde edip haksız kazanç sağlayarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.
ABONE OL
Abone Ol
Youtuber, dolandırıcılıktan gözaltına alındı!
Haberler / Güncel
12 Mayıs 2022 Perşembe 20:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya dolandırıcılığıyla ilgili çalışma başlattı.

Siber polis, şikayetleri de değerlendirerek yaptığı çalışma ve takip sonucu 23 yaşındaki Youtuber M.M.K.'nın internette mobil ödeme sayfalarının sahtelerini yaparak mağdurların kart bilgilerini elde edip haksız kazanç sağlayarak dolandırıcılık yaptığını tespit etti. Siber polisi, bu sabah şüphelinin Atakum ilçesindeki evine operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda dijital envantere incelenmek üzere el konulurken, M.M.K. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Youtuber'ın internette mobil ödeme sayfalarının sahtelerini yaparak mağdurların kart bilgilerini ele geçirdiği ve bu çalıntı kart bilgileri ile binlerce lira haksız kazanç elde ettiği, yine şahsın Discord üzerinden canlı yayın yaptığı ve yayına bağlanan mağdurların bilgisayarlarına uzaktan erişim sağlayarak sahte fatura ödeme sitesinden elde ettiği çalıntı kart bilgileri ile kendine ait YouTube kanalına bağışta bulunarak yine bu haksız kazançtan elde ettiği parayı akladığı tespit edildi.

Siber polisinin sanal devriye ekibi tarafından yakalanan M.M.K., polisteki sorgusunun ardından "nitelikli dolandırıcılık ve banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması" suçlarından Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Savcı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen M.M.K., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime