Turktime

Yerli yalıtım malzemesine TEKNOFEST'ten ödül

TEKNOFEST 2024 Antalya finalinde "Ticarileşme Potansiyeli Ödülü" kazanan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) "Eko Titans" takımının ürettiği jeopolimer levhalar, bor ve kaolin madenlerinin katma değeri yüksek ürüne dönüştürülmesini sağlayacak.
ABONE OL
Abone Ol
Yerli yalıtım malzemesine TEKNOFEST'ten ödül
Haberler / Teknoloji
18 Eylül 2024 Çarşamba 06:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Akademisyenlerin ve öğrencilerin yürüttüğü yenilikçi projelerle, ulusal ve uluslararası platformlarda önemli başarılara imza atılan ÇOMÜ'de, bu başarılara bir yenisini daha eklendi.

Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Cengiz'in danışmanlığında, doktora öğrencisi Gürkan Akarken'in kaptanlığında ve mezun öğrenci Gökçe Kayatepe'nin katkılarıyla oluşturulan "Eko Titans" takımı, TEKNOFEST 2024 Antalya finalinde "Çevre ve Enerji Teknolojileri" kategorisinde geliştirdikleri "Isı Yalıtımlı ve Kendi Kendini Temizleyen Jeopolimer Levha Üretimi" projesiyle "Ticarileşme Potansiyeli Ödülü"nü kazandı.

Çevre dostu ve sürdürülebilir özellikleriyle öne çıkan ve 9 yıllık laboratuvar çalışmaları sonucu üretilen jeopolimer levhalar (oda sıcaklığında hazırlanan kilden malzeme), rakiplerine göre daha az karbon salınımı ile üretildi.

Isı yalıtımı, yanmazlık ve anti bakteriyel özellikleriyle dikkati çeken levhaların üretiminde Türkiye'nin değerli kaynaklarından olan kaolin ve bor gibi madenler kullanıldı. Tamamen yerli olan jeopolimer levhalar, üretime geçildiğinde iç mekan zeminlerinde, duvarlarda ve mutfaklarda kullanılabilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime