Turktime

Yeni kabus adım adım Türkiye'ye yaklaşıyor: Covid-19'un yeni varyantı 3 ülkede daha görüldü

Omicron'un alt varyantı Eris dünya çapında vakaların tırmanışa geçmesine neden olurken, İngiliz uzmanlar 'yeniden maske' çağrısı yapıyor. Şimdiye kadar Danimarka ve İsrail'de görülen varyant, Güney Afrika'ya da sıçradı. İşte detaylar...
ABONE OL
Abone Ol
Yeni kabus adım adım Türkiye'ye yaklaşıyor: Covid-19'un yeni varyantı 3 ülkede daha görüldü
Haberler / Sağlık
16 Ağustos 2023 Çarşamba 21:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünyanın büyük ölçüde kurtulduğu koronavirüs felaketinde yeni varyantlar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Toplumun büyük bölümü aşılar ve enfekte yolu ile bağışıklık kazansa da yeni varyantlar tehlike anlamına geliyor.

Bu kapsamda ortaya çıkan Eris varyantı yayılıyor.

ALARMA GEÇİLDİ

İnsanların günlerce evlerine kapandığı, hastanelerin dolup taştığı günler şimdi geçmişte kalmış gibi görünse de dünya yeniden 'koronavirüs' nedeni ile alarma geçmiş durumda.

ABD ve İngiltere'nin başı çektiği pek çok ülkede koronavirüs vakaları yeniden tırmanışa geçti. Uzmanlar hızlı artışın Omicron'un alt varyantı Eris'ten kaynaklandığını belirtirken son rakamlar her 10 Covid vakasından 1'inin Eris olduğunu ortaya koyuyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 'Eris' olarak adlandırılan EG.5 varyantının şimdiye kadar 51 ülkede görüldüğüne dikkat çekerek ülkeleri Covid önlemlerini kaldırmamaları konusunda uyardı.

“YENİDEN MASKELENME ZAMANI”

Eris varyantına ilişkin endişeler günlerdir Batı medyasının manşetlerini süslerken Oxford Üniversitesi'nden Dr. Trisha Greenhalgh'ın Twitter hesabından yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü:

"WhatsApp'taki çeşitli bilim gruplarımız çalkalanıyor. Ayrıntılardan çok az şey anlıyorum ama yeniden MASKELENME zamanı gelmiş gibi görünüyor."

YENİ VARYANT YAYILIYOR

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, henüz resmi olarak adı bile konmamış, 'BA.6' olarak anılan yeni bir varyantın önümüzdeki haftalarda kasvetli bir hava ortaya çıkarmasından endişe ediliyor.

Uzmanlar, varyantın endişe verici bir mutasyon eğilimi gösterdiğini ve potansiyel olarak daha büyük bir dalgalanmaya yol açabileceğini belirtiyor.

Şimdiye kadar İngiltere’nin dışında Danimarka ve İsrail'de görülen varyant, Güney Afrika Cumhuriyeti’nde de ortaya çıktı.

Güney Afrika Cumhuriyeti, koronavirüsün Omicron varyantının alt türevi olan Eris (EG.5.1) vakası tespit edildiği duyurdu.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede Eris'in ilk vakasının tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, Güney Afrikalılar Covid-19'a karşı aşı olmaya çağrıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime