Turktime

Yeni hedef kanser!

Alman Focus dergisine kapak olan Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin çifti yeni hedeflerini duyurdu. BioNTech’in geliştirdiği kanserle mücadele aşısı, içinde bulunduğumuz ve gelecek yıl içinde 100 bin kanser hastasının tedavisinde kullanılacak.
ABONE OL
Abone Ol
Yeni hedef kanser!
Haberler / Sağlık
16 Ocak 2023 Pazartesi 09:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tüm dünyayı esir eden Koronavirüs’e karşı aşı bularak insanlığı büyük bir felaketten kurtaran Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, Alman Focus dergisine kapak oldu. Yeni projesini anlatan Türeci ve Şahin, müjdeyi duyurdu. 

Üç yıl önce hayatımıza giren Koronavirüs (Kovid-19) halen insanlığı etkilemeye devam ediyor.  Milyonlarca kişinin ölümüne neden olan Koronavirüs’ün en etkin son varyantı XBB.1.5 vakaların ciddi oranda artmasına neden olmuş durumda. Koronavirüs’ten tüm dünyayı kurtaran BioNTech kurucuları ve Covid-19 aşısının mucidi Özlem Türeci ve Uğur Şahin sıradaki hedeflerini açıkladı. Almanya’nın önde gelen haftalık Haber dergilerinden Focus’a kapak olan ikili sıradaki hedeflerinin kanseri yenmek olduğunu  duyurdu. 

100 BİN KİŞİYİ KURTARACAK 

Bir süredir çalışmalarını yeniden esas alanları olan kanserle mücadeleye yoğunlaştıran Türeci ve Şahin ile ilgili tanıtım yazısında ürettikleri aşının bir insana ilk kez İngiltere’de yapıldığı, kansere karşı en önemli atılımın da oraya yapılacağı belirtiliyor. Dergiye göre hükümetle anlaşan BioNTech’in geliştirdiği kanserle mücadele aşısı, içinde bulunduğumuz ve gelecek yıl içinde 100 bin kanser hastasının tedavisinde kullanılacak.

mRNA temelli aşılar Korona ve kanser dışında alzheimer-demans, sıtma ve verem gibi bulaşıcı hastalıklarla mücadele de çözüm olma potansiyeli taşıyor.

YENİ AŞILAR GELİŞTİRİLİYOR 

Geçen yıl ortasında Afrika’da da (Ruanda) Korona aşısı üretmek üzere bir fabrika kuran Biontech, kısa bir süre önce İngiltere’de faaliyet gösteren araştırma şirketi ‘InstaDeep’i devralmaya hazırlandığına dair haberlerle gündeme gelmişti. Bu haberlere göre, BioNTech yaklaşık yarım milyar Euro’ya devralacağı yapay zeka konusunda önemli gelişmelere imza atmış bu şirket üzerinden kanserle mücadelede yeni aşıları geliştirmeyi hedefliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime