Turktime

Yemen açıklarında göçmen faciası

Yemen'in güneydoğusundaki Şebve ili açıklarında, 10 Haziran'da yaklaşık 250 düzensiz göçmenin bulunduğu teknenin alabora olması sonucu facia yaşandı. Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Sözcüsü Mohammedali yaşanan tekne kazasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
Yemen açıklarında göçmen faciası
Haberler / Dünya
11 Haziran 2024 Salı 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yemen'in güneydoğusundaki Şebve ili açıklarında, 10 Haziran'da yaklaşık 250 düzensiz göçmenin bulunduğu teknenin alabora olması sonucu facia yaşandı.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Sözcüsü Mohammedali Abunajela, Yemen açıklarında yaşanan tekne kazasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN ARASINDA 31 KADIN VE 6 ÇOCUK DA BULUNUYOR
Abunajela, "Yemen açıklarında bir teknenin alabora olması sonucu en az 49 düzensiz göçmen öldü ve 140 kişi ise kayıp. Korkunç trajedide hayatını kaybedenlerin arasında 31 kadın ve 6 çocuk da bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Yaşanan trajedinin, göç sorunlarına acil çözüm bulmak ve göç yollarında düzensiz göçmenlerin emniyetini sağlamak için beraber hareket etmenin önemini ortaya koyduğunu belirten Abunajela, hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Abunajela, hayatta kalanlara destek sağlayarak bölgede arama ve kurtarma faaliyetlerini geliştirmeye kararlı olduklarını kaydetti.

Şebve iline bağlı Radum ilçesi Kaymakamı Hadi Harma, dün AA muhabirine yaptığı açıklamada, Etiyopya'dan gelen yaklaşık 250 düzensiz göçmeni taşıyan bir teknenin Radum sahiline yanaştığı sırada çok sayıda kişinin tekneden denize düştüğünü bildirmişti.

Düzensiz göçmenlerin, Radum açıklarında kıyıya yaklaşık bir deniz mili uzaklıktayken tekneden düştüğünü aktaran Harma, 26'sı kadın, 12'si erkek 38 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiğini aktarmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime