Turktime

Yalçın Bayer yazdı: CHP'de neler oluyor?

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşesinde "Erdoğan AK Parti’de dümene hâkim. Ancak İYİ Parti’den sonra CHP de zaman zaman türbülansa giriyor, CHP, Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu taraftarları olarak üç ana aks üzerine oturmaya başladı" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Yalçın Bayer yazdı: CHP'de neler oluyor?
Haberler / Medya
14 Haziran 2024 Cuma 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hürriyet Gazetesi yazarlarından  Yalçın Bayer bugünkü köşesinde "Erdoğan AK Parti’de dümene hâkim. Ancak İYİ Parti’den sonra CHP de zaman zaman türbülansa giriyor, CHP, Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu taraftarları olarak üç ana aks üzerine oturmaya başladı" dedi.

İŞTE YALÇIN BAYER'İN YAZISI:

Ankara siyaseti ısındıkça ısınıyor.

Denizci deyimi ile Erdoğan AK Parti’de dümene hâkim. Ancak İYİ Parti’den sonra CHP de zaman zaman türbülansa giriyor. 

Önce CHP içindeki ‘dengelerden’ bahsedelim. CHP geleneğinde olmayan bir yöntemle akçeli iddiaları da içine alan tartışmalı bir İstanbul il seçimi, ardından aynı iddialarla büyük kurultayda, İmamoğlu ve Özel’in ‘ihanet’ yaftasını hatırlatarak başlayalım. CHP TBMM Grubu çoğunluğunun Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğunu da unutmayalım.

CHP, Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu taraftarları olarak üç ana aks üzerine oturmaya başladı.

Ekrem İmamoğlu’nun ilk hedefi Belediyeler Birliği Başkanlığı ile il ve ilçelerde belediye başkanları aracılığı ile tabanda örgütlenmeyi sağlamak. Bu da CHP’de ‘belediye başkanları partiyi yönetemez’ tezini savunanları huzursuz etti. İmamoğlu’nun hedefinin salt çoğunlukla seçilemeyen PM üyelerini değiştirmek için tüzük kurultayını PM seçimine dönüştürme olduğu kulaktan kulağa fısıldanıyor.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime