Turktime

YÖK'e çağrı! Depremzede öğrenciler mağdur oldu

Depremzede öğrenciler için devlet üniversitelerinde uygulanacağı açıklanan ek kontenjan uygulaması gerçekleşmedi. Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Doç. Dr. Bilal Okudan, YÖK'e durumun düzeltilmesi için çağrıda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
YÖK'e çağrı! Depremzede öğrenciler mağdur oldu
Haberler / Güncel
29 Temmuz 2023 Cumartesi 16:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YÖK, 10 Mayıs 2023 tarihinde bir açıklama yaparak depremden etkilenen illerde ikamet eden adaylara kendi illerindeki üniversitelere yerleşirken genel kontenjanda herhangi bir eksiltmeye gitmeden yüzde 25 ek depremzede kontenjanı ayrılması kararını almıştı. 

YKS TERCİH KLAVUZUNDA AKSİ UYGULAMAYA GİDİLDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve sonrasında YÖK'ün yaptığı açıklamanın ardından 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih kılavuzunda bu kararın aksine bir uygulamaya gidildiği tespit edildi. Birçok bölümde ciddi kontenjan düşüşleri görüldü. Bu durum depremzede öğrencileri ve ailelerinde büyük hayal kırıklığına neden oldu. 

TÜRKİYE GENÇLİK KULÜPLERİ KONFEDERASYONU'NDAN ÇAĞRI
Konuya ilişkin açıklama yapan Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Doç. Dr. Bilal Okudan YÖK'ün uygulamasına tepki göstererek "YÖK bu hatadan bir an önce vazgeçmelidir" çağrısında bulundu. Yazılı bir açıklama yayınlayan Okudan, "Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu olarak buradan YÖK'e çağrımızdır, 28 Temmuz'da başlayan 2023 YKS tercih dönemi bitmeden depremden etkilenen öğrencilerimize mağduriyet yaşatmamaları, bu hatadan bir an önce vazgeçerek tercih kılavuzunda düzeltmeye giderek geleceğimizin teminatı gençlerimizin hayallerini ve umutlarını kırmadan gerekli düzenlemeleri yapmasıdır." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime