Turktime

Volvo o modellerin Türkiye'deki satışını durduruyor

Türkiye'de 2023'te satış rekoru kıran İsveçli Volvo, sedan modellerin Türkiye'deki satışını durduracak. Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu, "Son gümrük vergileri nedeniyle sedan modellerimizin satışına son vereceğiz" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Volvo o modellerin Türkiye'deki satışını durduruyor
Haberler / Ekonomi
19 Ağustos 2024 Pazartesi 11:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'de yeni getirilen gümrük vergileri neticesinde otomobil markaları farklı politikalar oluşturmaya başladı.

Son iki yılda Türkiye'de büyük satış rakamlarına ulaşan Volvo'nun da gelen vergilerin ardından yeni bir satış politikası yürüteceği belirtildi.

"TÜRKİYE'DE SATMAYI PLANLAMIYORUZ"

Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu, "Sedan modellerimiz ise Çin'de üretildiği için, yeni yıldan itibaren artık bu modelleri getirmeyeceğiz. Bu kararı almamız da son gümrük vergilerinin etkisi oldu. Elektrikli sedan modeller gelene kadar Türkiye'de sedan bir otomobil satmayı planlamıyoruz" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz aylarda Çin menşeli elektrikli otomobillere getirilen yüzde 40 ek vergi, Temmuz 2024'ten itibaren Çin'den ithal gelen tüm yakıt türlerindeki otomobiller için geçerli hale getirilmişti.

DİZEL BİTİYOR

V60 modeliyle ilgili yaptıkları çalışmadan bahseden Emiroğlu, "Bu otomobili Türkiye'ye getirmek istiyoruz, çünkü Türkiye'de artık station wagon karoser konusunda bir potansiyel oluşmaya başladı. Fakat Cross Country modellerimizi satışını sona erdireceğiz ve yeni yıl ile birlikte bu modellerin satışı olmayacak. Elimizdeki son dizel motorlu araçları da bu ay teslim edip bitireceğiz" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime