Turktime

Uzmanlardan kalp hastalarına ''sıcak'' uyarısı!

Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte kronik kalp ve tansiyon rahatsızlığı olan vatandaşlar için de kısmen sıkıntılı günler başladı. Uzmanlar bu konuda uyardı.
ABONE OL
Abone Ol
Uzmanlardan kalp hastalarına ''sıcak'' uyarısı!
Haberler / Sağlık
19 Haziran 2022 Pazar 10:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yaz aylarının gelmesiyle beraber yükselen sıcaklıklar kronik rahatsızlığı olan vatandaşları olumsuz yönde etkilemekte. Hipertansiyon ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı olan vatandaşların, sıcak havalarda günlük en az 2 buçuk litre su tüketmesini ve serin havalarda dışarı çıkmaları gerektiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. İsmail Babalan kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar için önemli tavsiyelerde bulundu.

UZMAN İSİM UYARDI
Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. İsmail Balaban, ”Yaz aylarında ve sıcak havalarda vücudumuz artan bu sıcaklıklarda vücut sıcaklığımızı dengelemek için cildimize daha çok kan gönderir ve bunu terleme yoluyla vücut sıcaklığını düşürerek yapar.
Haber devam ediyorHaberin devamı
Ciltteki kan damarları genişler ve cilde daha fazla kan pompalanır. Bunun sonucunda tansiyon bir miktar düşer ve nabız yükselir. Bu durum kalp üzerinde bir yük oluşturur. Normal sağlıklı insanların kalbi bu yükü karşılarken özellikle kalp yetersizliği ve kalp damar hastalarında bu yük karşılanamayabilir ve olumsuz sonuçlara sebep olabilir. Özellikle kalp damar hastalarında bu durum uzun sürerse, sıcak havalarda fazla kalınırsa artan nabız ve tansiyon düşmesi ile beraber kalp krizi riski artabilir. Kalp yetersizliği hastalarında ise iç organ fonksiyonları bozulabilir. Özellikle ciltten fazla terleme ile birlikte su ve mineral kaybıyla böbrek yetersizliği gelişebilir. Böbreklere aşırı kan akımının azalmasıyla beraber böbreklerden salınan bazı hormonlar tansiyonda aynı işlemlere sebep olabilir.
Bunun sonucunda da hipertansiyon hastalarında ani yükselmeler ve ani düşüşlerle birlikte kan basıncında düzensizlikler meydana gelebilir” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime