Turktime

Uzmanlar açıkladı: Korona bitti mi?

Virüsü yakın takip altına alan uzmanlar, hem COVID-19’un normal enfeksiyon hastalıkları içindeki payını araştırıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Uzmanlar açıkladı: Korona bitti mi?
Haberler / Sağlık
10 Mayıs 2022 Salı 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tüm dünyada yaşanan gerileme, toplumları daha rahat bir yaza hazırlarken, bilim insanları çalışmalarını farklı boyuta taşıdı. Koronavirüsün solunum yolu enfeksiyonlarının içinde alacağı paya ilişkin mikrobiyolojik araştırmaların başladığı belirtildi. Bu yıl boyunca görülecek üst solunum yolu enfeksiyonu ve zatürre vakalarının yüzde kaçının COVID-19 kaynaklı olduğu araştırılıyor. Bu oranın yüksek olması beklenirken, sonbahar rakamlarını görmeden rahatlamanın doğru olmadığı belirtiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün başlattığı çalışmanın, Türkiye’de de Sağlık Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde yürütüleceği bilgisi paylaşıldı. COVID-19’un solunum yolu enfeksiyonları içinde ne kadar baskın olduğu araştırılacak. Buna ilişkin verilerin oluşması için önümüzdeki kış aylarındaki verilerin önemli olduğu belirtildi. İstatiksel olarak, solunum yolu enfeksiyonları ve buna bağlı zatürrelerde Koronavirüs oranının yüzde 15’in altına düşmeyeceği yorumları yapılıyor. Uzmanlar tedavi yöntemlerini bu çalışmaların belirleyeceğini dile getiriyor.

PANDEMİNİN SEYRİNDE 3 SENARYO
Almanya ile Çin’de halen devam eden ve artma eğilimi gösteren koronavirüs vakalarının da yakından izlendiğine dikkat çeken uzmanlar, şu üç senaryonun konuşulduğunu belirtiyor:

1- AŞIYA GEREK KALMAZ:
En iyi senaryoda, bundan sonra güçlendirici aşı dozlarını gerekli kılmayacak şekilde az varyant görebiliriz.

2-AŞIYA DEVAM EDİLİR:
İkinci senaryoya göre virüs evrim geçirmeye devam edebilir, fakat aşılamalar sayesinde ağır hastalık oranının azaldığı ortaya çıkabilir.

3-YENİ AŞI GEREKİR:
En kötü senaryoya göre ise bundan sonra virüsün daha şiddetli ve bulaşıcı varyantları çıkar, bu yeni tehdide karşı hiçbir aşının işe yaramaması ve yeni aşı geliştirilmesi gerekebilir.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime