Turktime

Uzmanı uyardı: Aldığınız pet şişede bu numaralar yazıyorsa o suyu sakın içmeyin

Uzmanlar belirli numaralarla işaretlenmiş pet şişelerin sağlığa zararlı kimyasal içerdiğini belirtirken, bu şişelerin kesinlikle kullanılmaması gerektiğini savunuyor.
ABONE OL
Abone Ol
Uzmanı uyardı: Aldığınız pet şişede bu numaralar yazıyorsa o suyu sakın içmeyin
Haberler / Sağlık
17 Ekim 2024 Perşembe 11:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Vücudun temel işlevlerini yerine getirebilmesi için hayati önem taşıyan su, vücut sıcaklığını dengeler, toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve hücre fonksiyonlarının düzgün çalışmasını destekler. 

Uzmanlar, yetişkin bir bireyin günde ortalama 2-2,5 litre su içmesini öneriyor. Ancak sağlığı tehdit edebilecek numaralar arasında BPA ve diğer zararlı maddeler barındıran şişelerden ise kesinlikle su içilmemesi gerektiğini konusunda uyarıyor. Bu maddeler, hormonal dengeleri bozabilir ve uzun vadede kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. 

Her gün milyonlarca insanın rutin olarak gerçekleştirdiği bir alışkanlık olan plastik şişelerden su içmek ilk kullanımda güvenli görülse de bu şişeler, bazı durumlarda tehlikeli toksinlerin kaynağı haline gelebiliyor.

Uzmanlara göre, yüksek sıcaklık veya tekrar tekrar kullanım durumunda plastikten zararlı kimyasallar suya karışabilir. Özellikle bisfenol-A (BPA) gibi maddeler, hormonal dengeleri bozabilir ve uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. 

Tüketicilere, tek kullanımlık plastiklerin mümkün olduğunca az kullanılması ve alternatif çözümler tercih edilmesi öneriliyor.

Düzenli olarak kullanılan bazı plastikler, zamanla karaciğer, mide ve bağırsak hastalıklarının gelişimine zemin hazırlayabilir. Uzmanlar, bu maddelerin uzun vadede onkolojik hastalıkların ortaya çıkmasına dahi yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Bu riskleri en aza indirmek için, altlarında 1, 3 ve 7 rakamlarının yer aldığı üçgen simgeyle işaretlenmiş plastik ürünlerin kullanımından kaçınılması tavsiye ediliyor. 

Bu tür plastiklerde, zararlı kimyasalların sıvıya karışma olasılığı daha yüksek olduğu için daha güvenli alternatiflerin tercih edilmesi öneriliyor.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime