Turktime

Uzmanı, ücretli şarja takılan telefon konusunda uyardı

Günümüzde mobil cihazlarımızı şarj etmek için kullanılan halka açık şarj istasyonlarının, bilgi güvenliği açısından taşıdığı riskler giderek artıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Uzmanı, ücretli şarja takılan telefon konusunda uyardı
Haberler / Teknoloji
25 Haziran 2024 Salı 16:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Siber güvenlik uzmanları, kafelerdeki ücretli şarj aletleri ve halka açık USB girişli şarj istasyonlarının kullanımının bankacılık verileri, kişisel bilgiler ve diğer özel verilere erişim sağlayabileceği konusunda uyardı.

Etik Hacker Tamer Şahin, telefonlardan veri transferi yapılabileceğini belirterek, "Veri engelleyici" adı verilen bir aparat kullanılmasını önerdi. Bu aparat, sadece elektrik akışına izin verirken veri geçişini engeller ve böylece güvenliği artırır.

JUİCE JACKİNG TEHLİKESİ VE NASIL KORUNULMALI?
Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan, "juice jacking" olarak bilinen saldırının, halka açık ortamlarda kullanılan şarj cihazları aracılığıyla zararlı yazılımların telefonlara yüklenmesi anlamına geldiğini açıkladı. Bu saldırı türü, kullanıcıların bilgisayarlarıyla telefonları arasında tünel kurulmasını sağlayarak veri çalmayı amaçlıyor.

GÜVENLİK İÇİN ÖNERİLER
1. *Tanıdık Olmayan Şarj Aletlerinden Kaçının:* Kendi şarj cihazınızı kullanmak veya prize takılı bir şarj adaptörü ile şarj etmek en güvenli yöntemdir.

2. *Cihazların Orijinalliğini Kontrol Edin:* Restoranlar ve diğer kurumlar, müşterilere sundukları şarj ünitelerinin orijinalliğini düzenli olarak kontrol etmelidir.

3. *Yazılımları Güncel Tutun:* Telefonunuzdaki güvenlik açıklarını kapatmak için yazılımları düzenli olarak güncelleyin.

4. *Güvenlik Duvarı ve Antivirüs Kullanın:* Telefonlarınıza güvenlik duvarı ve antivirüs yazılımları yükleyerek zararlı yazılımlara karşı koruma sağlayın.

Bu önlemler, kişisel verilerinizi korumak için önemli adımlar olarak önerilmektedir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime