Turktime

Uzaktan çalışanlar dikkat! Caydırıcı para cezası geliyor

Fransa, uzaktan çalışma kurallarına uymayan şirketlere idari nitelikte yaptırımlar uygulamak için yasa tasarısında değişikliğe gidecek.
ABONE OL
Abone Ol
Uzaktan çalışanlar dikkat! Caydırıcı para cezası geliyor
Haberler / Dünya
29 Aralık 2021 Çarşamba 14:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Euronews'te yer alan habere göre; Çalışma Bakanı Elisabeth Borne, uzaktan çalışma sistemi kurmakta isteksiz olan şirketlere idari para cezası vermek istediklerini söyledi. Borne'un sendikalarla yaptığı toplantı sonrası Bakanlık ofisinden yapılan açıklamada, "Bakan, sosyal taraflara daha caydırıcı ve daha hızlı idari nitelikte yaptırımlar uygulamak için yasa tasarısında değişiklik önermek istediğini duyurdu" denildi.

Bakanlık, müfettişlerin, "bazı şirketlerin ulusal şirket protokolünde (PNE) öngörülen uzaktan çalışmanın uygulanmasına direnç gösterdiğini" kaydettiğini bildirdi.


Ülkenin en büyük üçüncü konfederasyonu Force Ouvriere'in (FO) genel sekreteri Michel Beaugas, "Karşı çıkan şirketler için idari para cezaları yasa tasarısında değişiklik yapılarak getirilecek" diye konuştu. CFTC Başkanı Cyril Chabanier de "uzaktan çalışma kurallarına gerçekten uymayan şirketlere cezai yaptırımlar olacak" dedi.

"3 GÜN UZAKTAN ÇALIŞMA ZORUNLU"

Başbakan Jean Castex, dün yaptığı açıklamada ocak ayından itibaren imkanı olan tüm işletmeler için uzaktan çalışmanın 3 hafta süreyle haftada en az 3 gün zorunlu olacağını kaydetti. Castex, ayrıca 'uygun şirketlerden' bu süreyi 4 güne çıkarmasının istenebileceğini bildirdi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime