Turktime

Üretimde döviz sorunu: Ödemeleri TL ile almıyorlar!

Dolar ve euro'daki hareketlilik birçok sektörde etkisini göstermeye başladı. TGSD Başkanı Ramazan Kaya, ödemelerin TL ile yapılmasının istenmediğini belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Üretimde döviz sorunu: Ödemeleri TL ile almıyorlar!
Haberler / Ekonomi
28 Kasım 2021 Pazar 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sözcü'den Sayime Başçı'nın haberine göre, döviz kurundaki dalgalanma ile enflasyon, iplik kumaş gibi hammade üretimi yapan şikretleri olumsuz yönde etkiliyor.

İplik kumaş sektöründe faaliyet gösteren şirketler, gönderdikleri maillerle kur seviyelerindeki hareketlilikten dolayı tüm tahsilatların dolarla yapılacağını aktardı.

ÖN ÖDEMELİ DÖNEME GEÇİLDİ

Kur fiyatındaki artış, son dönemde yaşanan hammade sorunları ile birleşince peşin ödemeye dönmüştü. Şimdi de ön ödemeli döneme geçildi. Sektörden gelen bilgilere göre bu durumun tüketiciye yüzde 50 zam olarak yansıyacağı yönünde.

"TL GÖNDERMEYİN"

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya yaşanılanları şöyle anlattı: "Özellikle bu hafta başı dövizin sıçraması ile bu durum yaşandı. Firmalar döviz üzerinden satıyordu. Ödemeler MB kurundan TL'ye çevrilerek ödeme yapılıyordu. Ya da dövizle satıyorlardı ya da vadeli alımlarda döviz hesabına karşılık TL çek gönderip kur farkı hesabı yapıyorduk. Şimdi diyorlar ki biz döviz üzerinden satarız, bunun karşılığında döviz isteriz. TL gönderemeyin. Çünkü gün içinde oynaklık olduğu için ve gönderdiğimiz TL çeki buna cevap olmadığı için şu anda döviz satışlarında tamamen ya döviz istiyorlar ya da döviz çeki ödemeli model istiyorlar."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime