Turktime

Ukrayna Savunma Bakanlığı'nda değişim

Ukrayna Bakanlar Kurulunun Daimi Temsilcisi Taras Melniçuk, Savunma Bakanı'nın 6 yardımcısı ile Savunma Bakanlığı Devlet Sekreteri'nin görevden alındığını açıklandı.
ABONE OL
Abone Ol
Ukrayna Savunma Bakanlığı'nda değişim
Haberler / Dünya
19 Eylül 2023 Salı 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

6 bakan yardımcısı ve bir müsteşar toplam 7 üst düzey bakanlık yöneticinin işine son verildi. Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin bilgisi dahilinde alınan karara Kırım Türk’ü yeni Savunma Bakanı Rüstem Umarov’un temizliği gözüyle bakılıyor.

GÖREVLERİNE SON VERİLDİ

Birinci Bakan Yardımcısı Aleksander Pavluk dışında geride kalan 6 bakan yardımcısının işine son verilmiş oldu. Görevden alınan yardımcılar Vladimir Gavrilov, Rostislav Zemlinski, Anna Malyar, Denis Şarapov, Andrey Şevçenko ve Vitaliy Daynega oldu. Savunma Bakanlığı Müsteşarı Konstantin Vaşenko’nun işine de son verildi.

Eski Ukrayna Savunma Bakanı Aleksander Reznikov’un 3 Eylül’de istifasının ardından yerine Kırım Türkü Rüstem Umarov getirilmişti. Bakanlıktaki toplu temizlik, Umarov’un eski yolsuzluk dosyalarına el atmasına bağlanıyor. Bakanlığın ordu ihtiyaçları için piyasadan çok daha yüksek fiyatla alımlar yaptığı ortaya çıkmıştı.

KAYNAK: HÜRRİYET

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime