Turktime

Ukrayna: Akıl hastalarını rehin aldılar!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatı devam ederken, bölgeye sonradan Rus kuvvetlerine destek olmak için gelen Çeçen askerler tarafından Borodyanka kentinde bulunan bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesinin hedef alındığı belirtildi.
ABONE OL
Abone Ol
Ukrayna: Akıl hastalarını rehin aldılar!
Haberler / Dünya
6 Mart 2022 Pazar 09:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ukrayna Kiev Bölgesi Valisi Oleksiy Kuleba, Çeçen lideri Kadirov tarafından Ukrayna'ya sevk edilen askerlerin Borodyanka şehrinde bulunan bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesindeki akıl hastalarını ve personelleri rehin aldıklarını aktardı.

İşgalci askerler tarafından hastanenin etrafına mayın döşendiğini duyuran Kuleba, o bölgeden Ukrayna ordusuna topçu atışı yapıldığını söyledi.

"REHİN ALDIKLARINI ÖĞRENDİK"

Vali Kuleba, sivillerin hedef alındığını ifade ederek, "Borodyanka kentinden aldığımız bilgilere göre Kadirov'un askerlerinin ruh ve sinir hastalıkları hastanesine girip içerdekileri rehin aldığını öğrendik. Hastanenin etrafına mayın döşedikten sonra oradan Ukrayna askerlerinin üzerine topçu atışları gerçekleştiriyorlar. Hastanede, 100'ü yatılı, 500 civarında hasta mevcut. Personeller ve hastalar işgalcilerin elinde. Düşman, çocukların ve hastaların arkasına saklanıyor" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime