Turktime

UEFA'dan yeni kural: Türkiye'den 3 takım Şampiyonlar Ligi'ne katılabilir!

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında yükselişine devam ediyor. Temsilcilerimizin kayıpsız geçtiği eleme turları sonrası gözler play-off etabına çevrildi. Türkiye'nin bu performansı sonrası UEFA'nın yeni kuralı gündeme geldi.
ABONE OL
Abone Ol
UEFA'dan yeni kural: Türkiye'den 3 takım Şampiyonlar Ligi'ne katılabilir!
Haberler / Spor
19 Ağustos 2023 Cumartesi 13:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa’daki temsilcilerimiz iyi bir haftayı daha geride bırakırken, Türkiye’nin Ülke Puanı sıralamasındaki iyi gidişatı sürdü.

UEFA Ülke Puanı sıralamasında Türkiye, tarihinin en iyi sezon başlangıçlarından bir tanesini gerçekleştirdi. 

Üç ekibimiz, Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi maçlarından galibiyetle ayrıldı. Böylece Türkiye’nin genel toplamdaki puanı 30.100’e yükselirken, iki hafta önce çıkılan 10. sıradaki yer korundu, takipçi Avusturya ile ara açıldı (29.500). 

DİREKT KATILIM HAKKI SAĞLAYACAK

Bu sezonun ilk 10’da bitirilmesi, Süper Lig şampiyonunun 2025-26 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup aşamasına direkt katılmasını sağlayacak.

Bu sezon Beşiktaş (4.0), Fenerbahçe (4.0), Galatasaray (3.5), Adana Demirspor (2.5) ile toplanan puanlar genel ortalamada 3.500’e ulaştı. Türkiye böylece, Polonya ile birlikte en fazla puan toplayan ülke konumuna yükseldi.

TÜRKİYE'NİN 3 TAKIM UMUDU

Bu istatistikte Türkiye sezonu ilk ikide tamamlarsa bir sonraki sezon 1 numaralı kupaya bir takım fazladan gönderebilecek. 

Çünkü Şampiyonlar Ligi’nde takım sayısı artık 32’den 36’ya çıkacak, 4 yeni kontenjandan 2’si, bir önceki sezon takımları toplamda en çok puanı toplayan iki ülkeye verilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime