Turktime

Türkiye’nin ilk Atatürk heykeli korumaya alınıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, Sarayburnu’nda bulunan 3 Ekim 1926’da Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapılan ilk Atatürk anıt heykelinin “arkeolojik - tarihi sanat değeri olan anıt eser” olarak tescillenmesine oybirliğiyle karar verildi.
ABONE OL
Abone Ol
Türkiye’nin ilk Atatürk heykeli korumaya alınıyor
Haberler / Kültür
16 Temmuz 2020 Perşembe 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; Eser geçmiş dönemde uyarılara karşın uzun süre bakımsız bırakılmıştı. İBB Meclisi toplantısında önceki gün eserin durumuna ilişkin teklif gündeme geldi.

Teklifte, İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun 2018 tarihli kararı ile anıtın “korunması gerekli, tescilli arkeolojik-tarihi sanat değeri olan anıt eser yapı” olarak tescil edildiği anımsatıldı.

Anıtın tescilinin planlara işlenmesine ilişkin Fatih Belediye Meclisi’nin 5 Eylül 2019’da karar aldığı anımsatılan teklifte anıtın yer aldığı parselin imar planlarındaki “parklar ve dinlenme alanı” fonksiyonuna, kurul kararı doğrultusunda tescil taraması eklenmesi istendi.

Karar oybirliği ile kabul edildi. İBB ve Fatih Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Kazım Akşahin karar için tüm meclise teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime