Turktime

Türkiye Tek Yürek'teki bağış paralarını ödemeyenler ifşa edilecek

Türkiye Tek Yürek'teki bağışlar nereye harcandı? Parayı ödemeyenler ifa edilecek. AFAD'ın söz verip ödeme yapmayan kişi ya da kurumları ise ilerleyen zamanlarda ifşa edeceği öğrenildi.
ABONE OL
Abone Ol
Türkiye Tek Yürek'teki bağış paralarını ödemeyenler ifşa edilecek
Haberler / Medya
18 Mart 2023 Cumartesi 13:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremlerin yaralarını bir nebze sarabilmek için 'Türkiye Tek Yürek Kampanyası' düzenlenmişti.

Gecenin sonunda 115 milyar liradan fazla para yardımı sözü verildi. Kampanyanın üzerinden haftalarca geçmesine rağmen söz verilen yardım parasının sadece 74 milyar 200 milyon lirası AFAD’ın hesabına yatırıldığı öğrenildi.

AFAD ARADI
Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre; yatırılan paranın çok büyük miktarı ise kamu kurum ve kuruluşlarından geldi. 15 Şubat akşamı canlı yayınlanan televizyon programlarına bağlanarak kendisinin veya şirketinin reklamıyla şov yapan birçok isim söz verdiği yardım paralarını henüz yatırmadı. AFAD, yardım sözü veren, listede ismi geçen ve bugüne kadar parayı yatırmayanlar ile iletişime geçti. Ulaşılan bu kişiler ise farklı bahaneler öne sürdü. “Binam var, kamulaştırırsanız söz verdiğim parayı yatıracağım”, “Ani ödemem çıktı, ödeyemiyorum”, “Para bekliyorum, aldığımda ödeme yapacağım” ve “Konteyner alacağım veya kalıcı konutlara destek olacağım” gibi gerekçeler sundukları öğrenildi.


AFAD yetkilileri, yardım kampanyasına katılma sözü veren ve şu ana kadar ödeme yapmayanlarla iletişime geçtiklerini belirterek, “Bağış-yardım konusu isteğe bağlı, bir zorunluluk söz konusu değil. Söz verip sonradan bu sözünü yerine getirmeyenlerle ilgili etik ve ahlaki bir durum ortaya çıkıyor” dedi. AFAD’ın ilerleyen süreçte ödeme yapan kurum ve kuruluşların listesini yayınlayacağı, böylece söz verip ödeme yapmayanların “İFŞA” edileceği belirtildi.

NERELERE HARCANDI?
AFAD yetkililerden alınan bilgiye göre kampanyada toplanan yardım paraları, deprem bölgesine aktarılmaya başlandı. AFAD yetkilileri, yardım paralarının büyük bölümünün yurtiçi ve dışından depremzedelerin barınmaları için konteyner, çadır alımı ve bunların kurulmasında, altyapı çalışmalarında kullanıldı. Gıda, insani ihtiyaçlar da alınarak bölgeye gönderildi.

Kanal D, ATV, FOX, Kanal 7, Show TV, Star TV, TRT 1 ile TV8’de yayınlanan “Türkiye Tek Yürek” kampanyasında geceye damga vuran isimlerden biri de Yeni Çamoluk Otomotiv sahibi Hamit Duras olmuştu. Yayın sırasında Duras’ın 50 milyar TL Bağış yaptığı belirtilmiş, bu kadar büyük miktar herkesi şaşırtmıştı. Ancak daha sonra düzeltme yapılmıştı. Hamit Duras’ın 50 bin TL bağışlamayı taahhüt ettiği, ancak telefonla konuşulurken yanlış aktarıldığı ortaya çıkmıştı. Duras söz verdiği rakamı daha sonra artırarak 120 bin lira bağış yaptı. Bağış miktarı AFAD hesabına aktarıldı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime