Turktime

Turizmde pahalılık etkisi: Sokaklar dolu ama mekanlar boş

Turizmde bu yıl beklentilerin gerisinde geçen bir sezon yaşanıyor. Özellikle tatil bölgelerindeki fahiş fiyatlar nedeniyle yerli turistler o bölgelerdeki mekanlardan tüketim yapmayı tercih etmiyor.
ABONE OL
Abone Ol
Turizmde pahalılık etkisi: Sokaklar dolu ama mekanlar boş
Haberler / Ekonomi
21 Temmuz 2024 Pazar 09:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Temmuz ayının sonuna gelinirken, turizm sektöründe bu yıl için hala istenen rakamlara ulaşılamadı. Yunan Adaları’ndaki restoranların menüleriyle sık sık karşılaştırılan Türkiye’deki tatil bölgelerinin restoranları boş kalmaya devam ediyor.

İNDİRİME GİTMEK ZORUNDA KALDILAR

Vatandaşlar tatil bölgelerinde sokakları dolduruyor ama mekanlarda masalar boş kalıyor. Masaların boş kalması nedeniyle tatil bölgelerindeki bazı restoranlar indirime gitmek zorunda kaldı.

İşletmeler  adisyon-servis ücretini kaldırırken bazı restoranlarda ise yüzde 10-20 civarında indirimler uygulandı.

“MÜŞTERİ TRAFİĞİNDE DÜŞÜŞ VAR”

Sabah’ta yer alan habere göre, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, ilçede farklı segmentlerde restoranların olduğunu belirterek, “Bu afaki fiyatların olduğu lüks restoranlar dolu. Onların farklı bir müşteri kitlesi var. Ancak orta ve alt segmentin müşteri trafiğinde düşüş var maalesef” dedi.

Kocadon, “Bazı restoranlarımız servis ya da kuver ücretini kaldırdı. Bazıları da menülerinde yüzde 10-20 arası indirim yapıyor. Otellerdeki gibi yüzde 40-50 indirim yapamazlar. Zaten öyle bir kârları da yok. Sezon kısa. İşletmelerimiz bu dönemi boş geçirmemek için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime