Turktime

Trabzonspor'un yeni golcüsü Onuachu'ya yakından bakalım

Trabzonspor, Southampton'ın Nijeryalı forveti Paul Onuachu ile anlaşmaya vardı ve futbolcuyu Trabzon'a getirdi. İşte 2.01 metre boyuyla dikkat çeken Onuachu hakkında bilinmesi gerekenler...
ABONE OL
Abone Ol
Trabzonspor'un yeni golcüsü Onuachu'ya yakından bakalım
Haberler / Spor
10 Eylül 2023 Pazar 12:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; 2.01 metrelik boyu ve 93 kiloluk ağırlığıyla tam bir "kule" olan 29 yaşındaki Onuachu, Trabzonspor'un gol yollarındaki en büyük gücü olacak. 

Geçen sezon Genk’te 19 maçta 16 gol attıktan sonra devre arasında Southampton’a transfer olan Nijeryalı forvet, uzun boyuyla rakip savunmaların adeta korkulu rüyası... Savunulması çok zor bir isim olan Paul Onuachu çok fazla şut çekmiyor ama çektiği zaman da bir hayli etkili oluyor.

Çok güçlü, ikili mücadelelerde yıkılması neredeyse imkansız, topu aldığında uzun kollarıyla savunmacısını bloke edip takım arkadaşlarına pas verebiliyor. Hava toplarında - tahmin edileceği üzere- çok etkili.

Ayrıca çevre görüşü, oyunu okuması çok iyi, bu sayede çok sayıda asiste de imza attı. Nijeryalının bitiriciliği de etkileyici.

29 yaşındaki forvet yüzde 54 kaleyi tutturma oranına sahip. Onuachu çok şut çeken bir isim değil, karşılaşma başına ortama 3 şutu var ancak maç başına gol bulma oranı 0.97. Bu da demek oluyor ki attığı her 3 şuttan 1’i gol oluyor.

En büyük zaafı yaklaşık 1 saat sonra yorulması. Nitekim Genk’te birçok maçta 90 dakikayı tamamlayamadı. Topu ayağında iyi tutamaması ve bazen ileride kalıp topu ayağına beklemesi diğer zaafları.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime