Turktime

Teneke kutulu içeceklerde depozito dönemi başladı

Hollanda hükümetinin başlattığı yeni uygulamayla plastik şişelerde olduğu gibi teneke kutularda da satılan içeceklerden depozito alınacak. Bugün itibariyle yürürlüğe giren ve kutu başına 15 cent alınacak olan depozito sistemiyle çevre kirliliğinin önlenmesi amaçlanıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Teneke kutulu içeceklerde depozito dönemi başladı
Haberler / Ekonomi
2 Nisan 2023 Pazar 14:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hollanda 'da uzun zamandır hükümetin uzun zamandır hükümetin yürürlüğe sokmak istediği teneke kutulu içeceklerden depozito alınması uygulamasına ,içecek üreticileri ve süpermarketler çok pahalı olacağı gerekçesiyle karşı çıkmıştı.

25 BİN TESLİM NOKTASI OLUŞTURULDU

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre , alınan kararın ardından çevre kirliliğini önlemek amacıyla başlatılan uygulamayla teneke kutu başına 15 cent verilecek.Ülkenin yaklaşık 5 bin süpermarketi ve 22 bin akaryakıt ve tren istasyonlarında boş teneke kutuları teslim noktaları kuruldu.

Uygulamayı dstekleyen Hollanda Çevre Merkezi ,sadece 2021 yılında yaklaşık 150 milyon kutunun çevreye karıştığını belirterek bir alüminyum kutunun doğada parçalanmasının 50 yıldan fazla sürdüğünü açıkladı.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ YÜZDE 90 AZALACAK

Teneke kutularının keskin kısımların hayvanlara da zarar verdiğini belirten çevre merkezi , bu depozito uygulamasıyla teneke içecek kutularının oluşturduğu kirliliğin yüzde 70 ie 90 oranında azalmasını bekliyor.

Ancak teneke kutularının zarar görmemesi gerektiğni açıklayan uzmanlar,toplanan kutuların az hasarlı olmasının, onların yeniden dönüştürülmesini kolaylaştıracağını belirtti.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime