Turktime

Tekirdağ'da çocuklar arasında salgın alarmı!

Tekirdağ ve bazı ilçelerinde ishal, kusma ve mide bulantısıyla hastanelere başvuran çocuk sayısı arttı. Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan konuyla ilgili açıklama yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
Tekirdağ'da çocuklar arasında salgın alarmı!
Haberler / Sağlık
21 Mayıs 2022 Cumartesi 12:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tekirdağ'da son günlerde ishal, kusma ve mide bulantısı şikayetleriyle hastanelere başvuran çocuk sayısında artış görülmeye başlandı. Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, çocuklarda artan şikayetleri anlatarak, "Geçtiğimiz 2 hafta içinde acil servisimize ishal, bulantı, kusma şikayetiyle başvuran hasta sayısında mevsim normallerine göre önemli bir artış gözlemlemekteyiz" dedi.

Bu olguların önemli bir kısmında rota virüsü saptanmakla beraber diğer nedenlere bağlı olarak da ishal vakaları da gördüklerini söyleyen Doğan, "Bu kişilerle alakalı temel bizim önereceğimiz şey, evde sıvı kısıtlaması yapılmaması, bir ishal diyeti uygulanması buna rağmen semptomları devam eden olguların en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak sıvı kaybı açısından değerlendirilmesidir" sözlerini kullandı.

'EL HİJYENİ ÇOK ÖNEMLİ'
İshallerde en çok korktukları durumunun sıvı kaybı olduğunu söyleyen Doğan, şöyle konuştu:

"Sıvı kaybına bağlı olarak böbrek yetmezliği ya da ileri yaştaki hastalarda kalp damar hastalıklarına bağlı olarak bir kalp krizi riskinin tetiklenmesi olabilir. Bu durumun ortaya çıkmasında özellikle hava sıcaklığının artmasına bağlı olarak çocukların park, bahçe vesaire gibi alanlarda rahat dolaşımı veya yaş sebze ve meyvelerin yıkanmadan tüketilmesi dikkati çekmekte. Ayrıca şunu da söyleyebilirim, el hijyeni çok önemli.

Mutlak suretle meyveleri yıkadığımız gibi ellerimizi de meyveleri yemeden önce ve yedikten sonra yıkamalıyız. Çocuklar mutlaka parkta, bahçede oynadıktan sonra eve döndüklerinde ellerini uygun bir şekilde su ve sabunla yıkamalılar." 

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime