Turktime

Tayvan: Çin işgale hazırlanıyor

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin 3 Ağustos'taki Tayvan ziyaretinin ardından Ada çevresinde tatbikata başlayan Çin, NATOM süresinin dolmasına rağmen dün de tatbikatlarını sürdürürken Tayvan'dan endişelendiren bir açıklama geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Tayvan: Çin işgale hazırlanıyor
Haberler / Dünya
9 Ağustos 2022 Salı 10:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a ziyaretiyle birlikte başlayan gerilim sürüyor. Taipei'de salı sabahı basın toplantısı düzenleyen Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, "Çin, askeri tatbikatları Tayvan'ın işgaline hazırlanmak için kullanıyor. Çin'in asıl niyeti Tayvan Boğazı ve bölgedeki statükoyu değiştirmek" açıklamasında bulunması endişe yarattı.

Öte yandan Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin'in, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ziyaretinin ardından başlattığı, daha önce açıklanan 4 günlük süresinin ötesinde sürdürdüğü askeri tatbikatların 5'inci günüde, 39 savaş uçağı ve 13 savaş gemisinin Ada çevresinde görüldüğünü duyurdu.

İŞGALE HAZIRLANIYOR

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Çin hava ve deniz araçlarının elektronik takip araçları, devriye uçakları, gemiler ve füze sistemleriyle izlendiği belirtildi.

Açıklamada, ayrıca uçaklardan 21'inin Tayvan Boğazı'nda tarafların etki alanlarını sınırladığı kabul edilen hava ve deniz hattının doğusunda ve Tayvan'ın Hava Savunma Tanımlama Bölgesi'nin (ADIZ) güneybatı bölümünde uçtuğunun belirlendiği kaydedildi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime