Turktime

Taliban, Afganistan'da yönetimi ele geçirdi

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Afganistan’ın başkenti Kabil’in tüm bölgelerini kontrol ettiklerini açıkladı. Öte yandan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani de, müzakereler başlamadan ülkeyi terk etti.
ABONE OL
Abone Ol
Taliban, Afganistan'da yönetimi ele geçirdi
Haberler / Dünya
15 Ağustos 2021 Pazar 23:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD ve NATO’nun Afganistan’dan apar topar çekilmesinin ardından Taliban’ın ülkedeki ilerleyişi sürüyor. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Kabil’in genelindeki durumun hareketin kontrolü altında olduğunu açıkladı. Mücahid, yakında gece devriyelerinin başlayacağını söyledi.

Afganistan'da Taliban'ın başkente girmesinin ardından ise yönetimin devri için müzakerelere başlanıyor. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani de, müzakereler başlamadan ülkeyi terk etti.

Türkiye de Afganistan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının ivedilikle Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'ne bilgi vermesini istedi.

BM Güvenlik Konseyi, Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından yarın acil toplanacak.

Taliban'ın 'Afganistan'ın lideri' olarak ilan edeceği iddia edilen, Taliban'ın Katar'daki Siyasi Ofisi'nin Direktörü Molla Baradar, yayınladığı video mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Beklenmedik bir zafere ulaştık. Allah'ın huzurunda tevazu göstermeliyiz. Şimdi imtihan zamanı. Şimdi, insanlarımıza nasıl hizmet ettiğimizi, ve geleceklerini mümkün olan en iyi şekilde temin ettiğimizi (göstermenin) zamanı."

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime