Turktime

Savaşın izleri görülmeye başlandı: Raflar boş, benzin yok

22.00-06.00 arasında sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Lviv'de market rafları boşalmaya başladı. Market yetkilileri en büyük endişelerinin işgal günlerinin uzaması olduğunu anlatıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Savaşın izleri görülmeye başlandı: Raflar boş, benzin yok
Haberler / Dünya
12 Mart 2022 Cumartesi 09:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ukrayna'da savaştan dolayı alkol satışı yapılmıyor. Lviv'deki tren garı ve otogarlarda oluşturulan insani yardım noktalarında eldeki son gıda ve diğer insani yardım melzemeleri seferberlik halinde ülkenin iç bölgelerine gönderiliyor. Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovyi de, Lviv'de toplama, taşıma ve insani yardım malzemelerinin belli noktalara ulaştırılması için halka çağrı yapmıştı.

İSTASYONLARDA BENZİN BULMAK ZOR

Ayrıca, kentte araba kullanmak artık çileye dönmüş durumda. Çünkü, Lviv'de yer alan birçok benzincide yakıt kalmamış durumda, bazı benzinliklerde ise araba başı 5 litre benzin veriliyor. Benzin fiyatları brent petrole yapılan zamların dışında gün içerisinde değişkenlik gösterebiliyor. Arabalarının depolarını doldurabilen vatandaşlar ise kendilerini şanslı olarak görüyor.

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE BİRÇOK MAĞAZA KAPALI

 Şehirdeki insanların sürekli olarak ziyaret ettiği alışveriş merkezlerindeki çoğu yabancı olmak üzere markalar mağazalarını açmıyor. Sadece giyim üzerine değil, aksesuvar, yeme-içme gibi sektörlerde de dünyaca ünlü markalar savaştan dolayı mağazalarını açmıyor.

ŞEHRE GİRERKEN VE GİRDİKTEN SONRA ÇEŞİTLİ NOKTALARDA BARİKATLAR YER ALIYOR

Polonya'dan Ukrayna'ya geçtikten sonra yol uzamazsa eğer Lviv ortalama 75-80 km aralığında sürüyor. Bu 80 kilometrelik yolda her mahalle girişinde bir veya iki tane polis ve asker kontrol noktası mevcut. Lviv'in tarihi çeşmeleri, anıtları kum torbaları ve barikatlarla çevrilmiş durumda.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime