Turktime

Sağlıkta şiddetin sonu gelmiyor! Antalya'da hasta yakınlarından çocuk doktoruna saldırı

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk acil servisinde görevli Doktor Gülizar Yıldırım bir hasta yakınının saldırısına uğradı.
ABONE OL
Abone Ol
Sağlıkta şiddetin sonu gelmiyor! Antalya'da hasta yakınlarından çocuk doktoruna saldırı
Haberler / Sağlık
6 Kasım 2023 Pazartesi 17:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk acil servisinde görevli Doktor Gülizar Yıldırım, bir hasta yakınının saldırısına uğradı.

Akdeniz Manşet'te yer alan habere göre, hastane koridorlarında saçından sürüklenerek darp edilen Dr. Gülizar Yıldırım, şahıslardan şikayetçi olarak darp raporu aldı. 

10 GÜN İŞ GÖREMEZLİK RAPORU ALDI

Olayın ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi’nde görevli doktorlar yaşanan şiddet olayını protesto ederek poliklinik kapılarına astıkları yazılar ile acil durumlar dışında hasta muayenenesi yapmayacaklarını belirtti. 

Hasta yakını tarafından saçlarından sürüklenen ve saçları yolunan Yıldırım, 10 gün iş göremezlik raporu aldı. Yıldırım’ın darp edilmesine meslek örgütlerinden tepki geldi.  

"ŞİDDET GİTTİKÇE TIRMANIYOR"

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Eş Başkanı Kaan Taşer, hastanelerde yüzlerce güvenlik görevilisi bulunmasına rağmen şiddet olaylarının tırmanmaya devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Şiddet sağlık politikalarından bağımsız değildir.Artık yeter, sağlıkta şiddet sona ersin diyoruz. 2000’li yıllara kadar hastanelerimizde sadece bir polis memuru adli vakalar için bulunurdu. Şimdi her hastanede onlarca, yüzlerce güvenlik görevlisi var. Fakat şiddet gittikçe tırmanıyor. Sağlık alanını kar elde etme alanı olarak gören, sağlık hizmetlerini üretim-tüketim ilişkisi içinde metaya dönüştüren ve her gün kışkırtılan sağlık talebi ile yöneticilerin değersizleştiren dil ve üslubu ile bu sistem şiddet üretiyor.

Bizler; sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları, şiddetle mücadele için etkin bir ceza yasasının çıkarılması, sağlık alanında şiddeti doğuran sağlık politikalarından vazgeçilmesi, sağlık ve yaşam hakkını öne çıkaran koruyucu sağlık hizmetlerini önceleyen bir sağlık sistemi talebini dile getirmeye devam edeceğiz” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime