Turktime

Rusya’dan ‘Kırım ve Kuzey Kıbrıs' iddiasına yalanlama!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Türkiye ile Rusya'nın KKTC ve Kırım'ın karşılıklı tanınması için pazarlık yaptığı iddialarını kesin bir dille reddetti.
ABONE OL
Abone Ol
Rusya’dan ‘Kırım ve Kuzey Kıbrıs' iddiasına yalanlama!
Haberler / Dünya
15 Ekim 2021 Cuma 23:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini, Türk medyasına dayandırdığı haberlere göre Ankara ve Moskova yönetimlerinin, Kırım ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) karşılıklı olarak tanımak için pazarlık yaptığını öne sürdü.

Gazete, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamaya yer verdi. Zakharova söz konusu iddiaları yalanlarken, “Bunlar uluslararası kamuoyunun kafasını karıştıran hayallerden ibaret. İnsanların güvenini sarsıyor ve negatif hislere yol açıyor” dedi.

‘POZİSYONUMUZ DEĞİŞMEDİ’

Rusya’nın Kıbrıs konusunda pozisyonunun değişmediğini belirten Zakharova, “Birleşmiş Milletler’in çatısı altında uluslararası hukuka bağlı olarak, iki bölgeli ve iki toplumlu bir federasyonun çözüm olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘PAZARLIK KONUSU YAPILAMAZ’

Maraş bölgesine göndermede bulunan Zakharova, “Son dönemde Kıbrıs’ın kuzeyinde illegal bölgede artan faaliyetler, iki toplum arasında tansiyonu artırabilir” diye konuştu.

Kırım’ın Rusya topraklarının bir parçası olduğunu belirten Zakharova, herhangi bir pazarlık konusu yapılamayacağını da vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime