Turktime

Rusya-Ukrayna savaşında Çernobil tehlikesi!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 21'inci gününde Çernobil'den endişe veren haberler geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Rusya-Ukrayna savaşında Çernobil tehlikesi!
Haberler / Dünya
16 Mart 2022 Çarşamba 08:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya saldırmasından sonra sadece Ukrayna-Rusya için değil bütün bölge için tehdit oluşturabilecek Çernobil ile ilgili endişe verici bir açıklama geldi.

Açıklamayı Çernobil yakınındaki Slavutych Belediye BaşkanI Yuri Fomichev’den geldi… Fomichev, 100 çalışanın Rus askerleri tarafından rehine olarak tutulduğunu söylerken Çernobil’de yıllar önce yaşanan bir felaketin benzerinin yaşanabileceğini dile getirdi.
Mart ayının başında Rus güçleri Zaporizhzhia nükleer santralini de hedefe almıştı.

Çernobil’de görevlilerin yaşadığı Slavutych’in belediye başkanı Fomichev, İngiliz Daily Mail gazetesine konuştu. Fomichev, “Bölgede gıda ve akaryakıt krizi yaşanıyor. Bununla birlikte acil durum jeneratörleri de duracak ve Çernobil’in güvenlik sistemleri de durabilir” dedi. 3 haftadır bölgenin bu şekilde olduğunu söyleyen Fomichev, zorla tutulan santral çalışanlarının akıl sağlıklarının bozulduğunu söyledi.

Yeni bir çevre krizi yaşanabileceği belirtilirken, “Nükleer santralden çıkan nükleer atıklar düzenli olarak soğutulmalıdır yoksa radyasyon sızıntısı meydana gelir” dedi. Fomichev, “Eğer bizi destekleyen bütün sistemler durursa, eğer soğutma sistemi durursa, kısa bir süreliğine de olsa yeni bir Fukuşima yaşanır” dedi. Fomichev, 2011’de Japonya’daki tsunami sonrasında meydana gelen nükleer sızıntıdan bahsetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime