Turktime

Rus balerin Olga Smirnova: Ruhumun tüm lifleriyle savaşa karşıyım!

Rus baş balerini Olga Smirnova, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının ardından Bolşoy Balesi’nden ayrıldığını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Rus balerin Olga Smirnova:  Ruhumun tüm lifleriyle savaşa karşıyım!
Haberler / Kültür
18 Mart 2022 Cuma 15:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rus balerin Olga Smirnova ülkesinin Ukrayna'ya başlattığı harekata sessiz kalmadı. Moskova Bolşoy Balesi’nin yıldızlarından biri olan Smirnova bundan böyle Amsterdam'daki Hollanda Ulusal Balesi için dans edecek.

Büyükbabası Ukraynalı olan sanatçı, bu kararını, "Ruhumun tüm lifleriyle savaşa karşıyım" cümlesiyle ifade etti. Smirnova, The Telegraph'a yaptığı açıklamada, "Yetenekli Ruslarla, kültürel ve atletik başarılarımızla her zaman gurur duydum. Ama şimdi, öncesi ve sonrası arasında bir çizgi çekildiğini hissediyorum. İnsanların ölmesi beni üzüyor. Bu küresel felakete kayıtsız kalamayız" dedi.

St. Petersburg doğumlu balerin Smirnova, "Rusya'dan utanacağımı hiç düşünmemiştim" ifadesini kullandı.

HOLLANDA'DA SEVİNÇLE KARŞILANDI

Hollanda Ulusal Balesi tarafından yayınlanan bildiride, Rus baş balerin Smirnova'nın "açık kollarla karşılandığı“ ifade edildi. Hollanda Ulusal Balesi Sanat Yönetmeni Ted Brandsen ise Smirnova hakkında yaptığı açıklamada, "Çok hayran olduğum olağanüstü bir dansçı" dedi.

Smirnova’nın ilk dans gösterisini nisan ayında 'Raymonda' ile gerçekleştirmesi bekleniyor.

Bu olay soğuk savaş döneminde ülkesindeki baskıya dayanamayıp Paris'e sığınan ünlü balet Rudolf Nureyev'i hatırlattı.

BOLŞOY'DAN BAŞKA İSTİFALAR DA OLMUŞTU

Paris turnesinde sokaklarda hayranlarıyla buluşan Nureyev, KGB tarafından zorla Rusya’ya geri gönderilecekken havalimanı içerisinde ikonik “özgürlük sıçrayışı”nı gerçekleştirerek, bariyerlerden atlayıp Fransız polisine sığınmış ve onu politik mülteci olarak kabul etmelerini istemişti.

Moskova Bolşoy Balesi'nde görev alan Brezilyalı Solist David Motta Soares ve İtalyan baş dansçı Jacopo Tissi de geçtiğimiz hafta istifa ettiklerini duyurmuştu. Baş dansçı Tissi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna’ya yönelik saldırı nedeniyle Moskova'daki kariyerine devam edemediğini ve hiçbir savaşın haklı olamayacağını ifade etmişti.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime