Turktime

Putin'den Nato'ya 'sınırlarımıza gelme' uyarısı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO’dan, Rusya sınırlarına doğru genişlemeyeceğinin garantisini isteyecekleri görüşmeler başlatmak istediklerini söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Putin'den Nato'ya 'sınırlarımıza gelme' uyarısı!
Haberler / Dünya
1 Aralık 2021 Çarşamba 14:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya lideri Vladimir Putin, Kremlin Sarayı’nda yeni büyükelçiler karşısında yaptığı konuşmada, NATO’nun doğuya, yani Rusya sınırlarına doğru genişlemeyeceğinin hukuki olarak garantisini almak için Batı ülkeleri ile somut anlaşmalar yapmak istediklerini belirtti.

Putin, “Güvenliğimizin garantisi için ABD ve müttefikleri ile yapacağımız görüşmelerimizde, NATO’nun doğuya doğru herhangi bir biçimde genişlemesini ve Rusya toprakları yakınlarına bizi tehdit eden silah sistemleri konuşlandırmasını ihtimal dışı bırakacak somut anlaşmalar yapılmasında ısrarcı olacağız” ifadelerini kullandı.

“(Batılı ülkelere) bu konuda ciddi görüşmeler başlatılmasını teklif ediyoruz” diye devam eden Rusya Devlet Başkanı şu vurguyu yaptı: “Özellikle belirtmek isterim ki bize gerekli olan, hukuki garantilerdir, zira Batılı meslektaşlarımız sözlü olarak verdikleri taahhütlerini yerine getirmediler. Söylediklerinin tam tersini yaptılar.”

Putin şöyle devam etti: “Kendimiz açısından özel bir şart talebimiz olmayacak, her anlaşmanın Rusya’nın ve tüm Avrupa-Atlantik ülkelerinin çıkarlarını hesaba katması gerektiğini anlıyoruz”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime