Turktime

Prof. Dr. Naci Görür, o ili bir kez daha uyardı!

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Malatya için uyarıda bulunarak "Kahramanmaraş depremi belirli oranda bir stresi bu faya transfer etmiş olabilir" ifadelerini kullandı.
ABONE OL
Abone Ol
Prof. Dr. Naci Görür, o ili bir kez daha uyardı!
Haberler / Güncel
27 Ağustos 2023 Pazar 14:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X hesabından (eski adıyla Twitter) hesabından paylaştığı mesajda Malatya için uyarılarda bulundu.

Görür, Malatya fayıyla ilgili açıklamasına "Yapmayın Allah aşkına dünyanın hiç bir yerinde bu şekilde spekülatif açıklama yapılmaz" diyen Prof. Dr. Ramazan Demirtaş’a da yanıt verdi. 

"MESLEKTAŞLARINI KÖTÜLEYEREK OLMAZ"

Görür, sosyal medya paylaşımında şunları belirtti:

“Değerli takipçilerim. Bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığım için üzgünüm ama size olan saygımdan ötürü yapıyorum. Bir genç meslektaşım Malatya Fayı ile ilgili açıklamamı beğenmemiş ve spekülasyon demiş.

Kendi fikridir, saygı duyarım. Umarım ki bilim dünyasında benden çok daha iyi yerlere gelir. Ama meslektaşlarını kötüleyerek olmaz, hele medya ortamında hiç olmaz. Bunu uluslararası bilim ortamında yapsın.

MALATYA'YI BİR KEZ DAHA UYARDI

Şimdi gelelim Malatya Fayına. Bu fay üzerinde 6 Şubatta 7,6 büyüklükte deprem olan Çardak fayı ile geometrik ilişkili. Bu büyüklükte bir deprem belirli oranda bir stresi Malatya fayına transfer etmiş olabilir.

Bu olasılığa göre Malatya’da bu hat üzerinde ve yakınındaki yerleşim alanlarında yaşayan insanlarımızın ve yerel yönetimlerin daha dikkatli olmasını istemenin bir zararı olmaz.

Amaç korkmamak ise kulağımızı kapatmakla olmaz. Malatya’nın deprem dirençli hale getirilmesini yöneticilerimizden demokratik yollarla talep edelim. Bu mümkün, sevgiyle.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime