Turktime

Piyasaların gözü Merkez Bankası'nda

Merkez Bankası, kurdaki sert artışa rağmen Ekim ayında da 200 baz puanlık indirim yapmıştı. Beklentinin çok üzerinde gerçekleştirilen indirim sonrasında euro ve dolar rekor üstüne rekor kırdı. Gözler artık Kasım ayından gerçekleştirilecek Merkez Bankası toplantısına çevrildi.
ABONE OL
Abone Ol
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nda
Haberler / Ekonomi
16 Kasım 2021 Salı 17:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Enflasyonun yüzde 20’ye yaklaşmasına rağmen 23 Eylül’de 100 baz puan faiz indiren Merkez Bankası, kurdaki sert artışa rağmen Ekim ayında da 200 baz puanlık indirim yapmıştı. Beklentinin çok üzerinde gerçekleştirilen indirim sonrasında euro ve dolar rekor üstüne rekor kırdı. Gözler artık Kasım ayından gerçekleştirilecek Merkez Bankası toplantısına çevrildi. Merkez Bankası Kasım ayı faiz kararı 18 Kasım Perşembe günü açıklanacak.

FAİZLER DÜŞECEK Mİ, ARTACAK MI?

Reuters anketine göre TCMB’nin politika faizini bu hafta 100 baz puan daha indirerek %15’e düşüreceği tahmin ediliyor. TCMB önceki iki ayda 300 baz puan faiz indirimi yapmıştı. TCMB fiyat istikrarının cari fazla verilmeden sağlanamayacağını belirtirken, tüketici enflasyonun ise Ekim’de yükseldiği %20’lerde aylarca kalması bekleniyor. Ekonomistler cari fazlaya odaklanmanın enflasyonu daha da yükselteceğinden endişeliler. Bugün akaryakıt ve gıdaya yapılan iki fiyat artışı daha enflasyonun yüksek seyrini koruyabileceğine ya da yukarı yönün korunabileceğine işaret etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime