Turktime

Pakistan’da siyasi parti kongresinde patlama: 42 ölü, 80 yaralı

Pakistan’ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde siyasi parti çalışanlarının katıldığı kongrede meydana gelen patlamada 42 kişi hayatını kaybederken, 80 kişi de yaralandı.
ABONE OL
Abone Ol
Pakistan’da siyasi parti kongresinde patlama: 42 ölü, 80 yaralı
Haberler / Dünya
30 Temmuz 2023 Pazar 19:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pakistan’ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletine bağlı Bajaur bölgesinde siyasi parti çalışanlarının katıldığı kongrede patlama meydana geldi. Patlamada Jamiat Ulema-e-Islam-Fazl (JUI-F) Partisi yerel lideri Maulana Ziaullah’ın da aralarında bulunduğu 42 kişi hayatını kaybederken, yaralanan 80 kişinin Timergara ve Peşaver şehirlerindeki hastanelerde tedavi altına alındığı açıklandı. Patlamanın kongre binası içinde gerçekleştiği belirtilirken, olay yerinde polis inceleme yaptı. Patlamanın nedeni ise henüz açıklanmadı.

“Bajaur'a yönelik bir saldırıdır”

JUI-F lideri Hafız Hamdullah yaptığı açıklamada, bazı kişisel işleri nedeniyle bugünkü kongreye katılamadığını söyleyerek, “Patlamayı şiddetle kınıyorum ve arkasındakilere bunun terörizm olduğu mesajını vermek istiyorum. Bu saldırı, insanlığa ve Bajaur'a yönelik bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

JUI-F'nin ilk hedef alınışı olmadığını hatırlatarak patlamanın araştırılmasını talep ettiğini belirten Hamdullah, “Bununla ilgili Mecliste sesimizi yükselttik ama herhangi bir işlem yapılmadı ve bu çalışanlarımız hedef alınmadan önce oldu” dedi.

Pakistan’daki patlamanın intihar saldırısı olduğu ortaya çıktı

Pakistan’ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletine bağlı Bajaur bölgesinde Jamiat Ulema-e-Islam-Fazl (JUI-F) Partisi'nin üyelerinin katıldığı kongrede meydana gelen patlamanın intihar saldırısı olduğu ortaya çıktı. Emniyet Müdürü Akhtar Hayat yaptığı açıklamada, saldırının bir canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi. Saldırıdaki patlama anı ise kongreye katılanlar tarafından anbean kayıt altına alındı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Afganistan'daki Taliban yönetimi saldırıyı kınadı.
Saldırıda, JUI-F Partisi yerel lideri Maulana Ziaullah’ın da aralarında bulunduğu 42 kişi hayatını kaybetmiş, 130’den fazla kişi de yaralanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime