Turktime

Özgür Özel'den dikkat çeken konuşma: CHP'yi iktidar yapacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri'nde konuşma yaptı. Özel'in, "Benden önceki genel başkanı çok kıymetli Kemal Kılıçdaroğlu'na da vefamızı göstermenin en önemli yolu onların partisini iktidar yapmaktır." sözleri dikkat çekti.
ABONE OL
Abone Ol
Özgür Özel'den dikkat çeken konuşma: CHP'yi iktidar yapacağız
Haberler / Siyaset
18 Ağustos 2024 Pazar 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eski CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri'nde konuşma yaptı.

ÖZEL: İNCİNSEM DE İNCİTMEYECEĞİM
CHP Genel Başkanı Özgür Özel de konuşmasında "753 sene önce Hakka yürüyen ama söyledikleri ve yaptıklarıyla bugünümüze ışık tutan, ışık saçan hünkarın huzurundayız. Daha Avrupa'da Rönesans, Reform ortaya çıkmamışken; modern batı aydınlanması yaşanmamışken, bırakın evrensel insan hakları sözleşmesini, evrensel insan hakları değerleri tartışılmazken, '72 millete bir nazar ile bak' diyen, 'dili, dini, rengi, ne olursa olsun, iyiler iyidir' diyen, bırakın seçme seçilme hakkını dünyada kadının yeri yokken 'bizim nazarımızda kadın erkek farkı yok' diyerek kadını karar süreçlerinin içine dahil edip, kadın sözünü erkek sözüyle bir gören hünkarın huzurundayız" dedi.

'ALEVİLERE EŞİT VATANDAŞLIK HAKKI VERİLMEDİ'
Alevilerin ayrımcılığa maruz kaldığını belirten Özgür Özel, şöyle devam etti:

"Türkiye vicdanları yaralayan bir türlü açıkça ifade edilmeyen bir ayrımcılıkla, Alevilere eşit vatandaşlık hakkını vermemiştir. Anayasa'daki tüm ifadelere rağmen kanunları uygularken Alevi vatandaşlara eşit yurttaş muamelesi yapılmamakta, ayrımcılığa tabi tutulmakta, haklı talepleri görmezden gelinmektedir. Cemevleri Aleviler için ibadethanedir, bizler için de ibadethane olacaktır. Bu yasal hak tanınana kadar sizin mücadeleniz benim mücadelemdir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na adıyla Alevilerin kabul etmediği bir kurum ve işleyiş oluşturuldu. Vaktiyle 'Cemevi cümbüş evi' diyen, cemle 'cümbüşü' bir tutan bir anlayışın yönettiği bir ülkede, cümbüşün yerinin Kültür Bakanlığı olduğu kabulüyle bir inancı Kültür Bakanlığı'na bağlayarak bu hakareti kurumsallaştıran anlayışa itiraz ediyoruz. Madımak utancıyla bu devlet hala yüzleşmemiştir. Madımak bir utanç müzesi olana kadar mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz."

'TÜM GENEL BAŞKANLARIMIZA VEFAMIZI GÖSTERMENİN EN İYİ YOLU CHP'Yİ İKTİDAR YAPMAK'
"Yolculuğumuz, ülkemiz için, barışa, adalete, hoşgörüye, güzel ahlaka, erdeme, bilime ve umuda giden bir yolculuğu temsil ediyor. Yolumuzu bu toprakların değerleriyle, Hünkar Hacı Bektaş'ın, Abdal Musa'nın, Mevlana'nın Yunus Emre'nin ve nice eren ve evliyanın öğretileriyle aydınlatıyoruz. Aslan ile ceylanın bir arada yaşayabildiği, bereketin ve hoşgörünün egemen olduğu bir ülkeyi gelecek nesillere miras bırakana kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

Burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İki büyük eserimden biridir' dediği partinin genel başkanı olarak bulunuyorum. Hacı Bektaş'tan tüm Türkiye'ye söylemek isterim ki bu partinin ilk genel başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e de tüm genel başkanlarına da benden önceki genel başkanı çok kıymetli Kemal Kılıçdaroğlu'na da vefamızı göstermenin en önemli yolu onların partisini iktidar yapmaktır. Hep birlikte bunu başaracağımıza ant içiyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime