Turktime

Özgür Özel'den asgari ücret tepkisi: Vicdansızlık

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asgari ücrete ara zam yapılmayacağı yönündeki açıklamaların ardından tepki gösterdi. Özel, asgari ücrete ara zam yapmamanın vicdansızlık olduğunu ifade etti.
ABONE OL
Abone Ol
Özgür Özel'den asgari ücret tepkisi: Vicdansızlık
Haberler / Siyaset
26 Haziran 2024 Çarşamba 15:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Asgari ücretle geçimini sağlayan milyonlarca vatandaşın gözü, kulağı gelebilecek bir ara zam haberindeydi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde asgari ücretle ilgili gelen zam sorularını yanıtladı.

Gelen sorulara net cevap veren Bakan Işıkhan, asgari ücrette ara zam yapılmayacağını bir kez daha yineledi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN TEPKİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bakan Işıkhan'ın asgari ücrette ara zam yapılmayacağı açıklamasının üzerine tepki gösterdi.

Özgür Özel, asgari ücretle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Asgari ücrete zam yapmamak vicdansızlıktır, insafsızlıktır. Geçen sene oy istediğiniz insanlara gerekirse asgari ücrete yılda 4 kez zammı düşünmeliyiz diyordunuz. Martta, temmuzda, ekimde ve aralıkta. Şimdi oyu aldınız vatandaşla işiniz kalmadı zam yapmayacağız diyorsunuz, senede bir zam yapacağız diyorsunuz. Şu ana kadar asgari ücret yüzde 28 eridi. Gıda fiyatları karşısında yüzde 45 eridi. Bir 6 ay daha gittiğinde geçen seneki ücret verildiğindeki alım gücünün yarısına bile sahip olunmayacak. Buradan bir kez daha söylüyorum; akıllarını başlarına alsınlar. Asgari ücrete zam yapmamak hangi siyasi görüşte olursa olsun tüm asgari ücretlilere ve maaşları asgari ücrete göre ayarlananlara saygısızlıktır. Bu kararlarından geri dönsünler."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime