Turktime

Otomotivde ham madde fiyatında yüzde 140'lık artış!

Koronavirüs pandemisinin de etkisiyle ülkemizde otomotiv sanayisinde kullanılan ham maddenin fiyatının yüzde 140 oranında arttığı belirlendi.
ABONE OL
Abone Ol
Otomotivde ham madde fiyatında yüzde 140'lık artış!
Haberler / Ekonomi
3 Ocak 2022 Pazartesi 09:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Otomotiv Sanayii Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün, otomotiv üretimindeki maliyetlerin ham madde fiyatlarının artışından direk etkilendiğini söyledi.

Türkiye Gazetesi'nden Ali Çelik'in haberine göre Yenigün, "2020 yılının başından beri ana metallerde yüzde 140’ın üzerinde bir artış söz konusu. İlk dokuz ayda yerli sac fiyatlarında dolar bazında yüzde 29, ithal sac fiyatlarında yüzde 117, kauçukta yüzde 38, plastikte ise yüzde 83 oranlarında artışlar yaşandı" şeklinde konuştu.

"2022'DE TOPARLANMA SÜRECİ BAŞLAYABİLİR"

Sektörün pandemi koşullarından etkilendiğini ifade eden Yenigün, "Diğer taraftan yılın son aylarında vaka artışları ve yeni varyantlar sebebiyle artan karantina tedbirleri ve yaşanan olağanüstü hava şartları nedeniyle bazı limanlarda kapasite düşüşleri ve dolayısıyla gemilerde gecikmeler yaşandığını gözlemledik. Tedarik sıkıntıları nedeniyle yaşanan üretim kayıplarının yanında, yeni varyantları ile pandeminin özellikle Avrupa’yı fazlaca etkilemesi ile ihraç otompazarlarımızın bu yılı geçen seneye paralel kapatacağını tahmin ediyoruz. Avrupa’da beklenen toparlanma sürecinin 2022 yılı ile başlayacağını söylemek mümkün. Bugün geldiğimiz noktada 2021 yılını ihracat ve üretim açısından geçen yılın paralelinde kapatacağımızı öngörüyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime