Turktime

Otomobil devi kemer sıkıyor! Bin 300 kişiyi işten çıkaracak

Otomobi devi, Volvo Cars 'kemer sıkmaya' başlıyor. Firma, maliyetleri azaltma planı kapsamında 1300 kişiyi işten çıkaracak.
ABONE OL
Abone Ol
Otomobil devi kemer sıkıyor!  Bin 300 kişiyi işten çıkaracak
Haberler / Ekonomi
4 Mayıs 2023 Perşembe 15:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Volvo Cars’dan yapılan açıklamada, otomobil üreticisinin, önümüzdeki aylarda küresel operasyonlarında maliyetleri düşürmeye ve verimliliği artırmaya devam edeceği belirtildi.

Geçen yıl başlatılan “kemer sıkma programı” kapsamında çoğunluğu İsveç'teki ofislerde çalışanlar arasında olmak üzere iş gücünün yüzde 6 azaltacağının aktarıldığı açıklamada, bunun da şirketin çalışan sayısının yaklaşık bin 300 kişi azaltacağı anlamına geldiği ifade edildi.

Volvo Cars Üst Yöneticisi (CEO) Jim Rowan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, geçen yıl başlattıkları kemer kısma programının malzeme maliyetleri gibi bazı önemli alanlarda sonuç vermeye başladığını belirterek, "Ancak, daha fazlasını yapmamız gerektiği açık. Ekonomide ters rüzgarlar, artan ham madde fiyatları ve artan rekabet, sektörümüz için bir süre daha zorluk teşkil etmeye devam edecek gibi görünüyor." ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime