Turktime

Osman Müftüoğlu açıkladı: Hipoglisemi neden önemli

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında günümüzün en büyük problemlerinden şeker hastalığına dikkat çekti.
ABONE OL
Abone Ol
Osman Müftüoğlu açıkladı: Hipoglisemi neden önemli
Haberler / Sağlık
24 Haziran 2023 Cumartesi 12:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında şeker hastalığına dikkat çekti.

İŞTE OSMAN MÜFTÜOĞLU'NUN YAZISI

Kanımızdaki şeker seviyesinin fazlası kadar azı da sorun yaratır. Şeker hastalığı olarak bilinen ve kan şekerinin yüksekliğiyle seyreden sağlık sorunu kadar kan şekerinin düşmesi hali de önemli bir problemdir.

Sağlık pratiğinde kan şekeri düşmeleri “hipoglisemi atakları” olarak tanımlanır. Prensip olarak kan şekerinizin “açlıkta 70 mg/dl’nin ya da herhangi bir ölçüm sırasında 55 mg/dl’nin altında bulunması” durumunda doktorunuz sizde de hipoglisemi araştırmalarına girişecektir.

Ne var ki zannedildiğinden çok daha sık görülen bu önemli problemin teşhisi, çoğu zaman akla gelmediği ve genelde de gerekli incelemeler yeterince yapılmadığı için gecikmektedir. Oysa hipoglisemi sorunu “depresyondan taşikardiye, uyku sorunlarından kronik yorgunluğa, migren tipi baş ağrılarından öfke ataklarına kadar” pek çok problemin gizli nedeni veya tetikleyenidir. O nedenle mümkün olduğu ölçüde hepimizin bu konu hakkında bir şeyler bilmesinde fayda var.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime