Turktime

Osman Müftüoğlu: Mutluluk mu huzur mu?

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında ruh sağlığını, sağlıklı yaşamın püf noktalarını kaleme aldı.
ABONE OL
Abone Ol
Osman Müftüoğlu: Mutluluk mu huzur mu?
Haberler / Sağlık
17 Eylül 2022 Cumartesi 15:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Anlamları aynı zannettiğimiz ama ifade ettikleri de derinlikleri de farklı olan bazı kavramlar var ki onları biz -ne yazık ki- sık sık birbirine karıştırıyoruz.
İŞTE OSMAN MÜFTÜOĞLU'NUN YAZISI

O kavramların başında da “HUZUR/MUTLULUK” geliyor. Bu ikiliyi ise “HAYAT/YAŞAM” izliyor.

İkincisinden başlayarak kısaca özetleyelim: Hayat ve yaşam aynı şeyler değil. İlki yani “HAYAT”; bize bağışlanan ömür süresinin rakamsal ifadesidir. “YAŞAM”a gelince... O çok daha farklı bir şeydir... Hayatın içine sizin neleri, ne kadar, hangi üslupla ve hangi farklılık, faydalar ve ne kadar coşkuyla kattığınızın ifadesidir.

“MUTLULUK” ve “HUZUR” ikilisine gelince... Bilelim ki mutluluk “AN”, huzur ise “ZAMAN” ile ilgili kavramlardır. Mutlu olunur ama kalınmaz. Mutluluk andır; yaşanır, gelir ve geçer.

Huzura gelince... Huzur bir “durma, mola verme, dinlenme, anlam yükleme ve bunları bir yaşam tarzı haline getirme” sanatıdır. Mutluluk genellikle “fiziksel” bir durumun ifadesiyken, huzur “ruhsal” bir dinginliğin içtenlikle hissedilmesi durumu yani kalıcı bir ruhsal süreçtir. Huzurunuz bol, yaşamınız güzel olsun.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime