Turktime

Okullarda yeni dönem başlıyor! Zamlı fiyatlar cep yaktı

Okullarda yeni dönemin başlamasına sayılı günler kala veliler, kırtasiye ürünlerine gelen zamları kara kara düşünmeye başladı. İşte bu yıl okul çantası hazırlamanın maliyeti...
ABONE OL
Abone Ol
Okullarda yeni dönem başlıyor! Zamlı fiyatlar cep yaktı
Haberler / Ekonomi
15 Ağustos 2024 Perşembe 12:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Okul zili 9 Eylül'de çalacak. Ancak öğrencinin sınıfa adım atması bu yıl daha da pahalılaştı. Velileri kırtasiye alışveriş telaşı sararken zamlı fiyatlar cepleri fena yaktı. 

KIRTASİYECİLER KONUŞTU
NTV’ye zamlarla ilgili konuşan Kırtasiyeci Ebuzer Sayar, "Hem yerli üretim açısından hemde ithal olarak düşünürsek yüzde 30 ila yüzde 60 hatta yüzde 70 e varan kırtasiye ürünlerindeki fiyat artışlarına rastlıyoruz" diye konuştu.

"20 BİNİN ÜZERİNDE..."
Fiyat artışından şikayetçi olan bir veli ise, “Geçen sene 2 çocuğuma kırtasiye için 15 bin civarında ödemiştim şu an bir çocuğumun kırtasiye ücretine 20 bin üzeri düşünüyorum" dedi.

OKUL ÇANTASI KAÇ LİRAYA DOLUYOR?
Bu yıl okul çantası hazırlamanın maliyeti cep yaktı. Bir ilkokul öğrencisi için ürünlerin vazgeçilmezlerinde biri sırt çantası bin lira. 4 tane defter yanına da 5 tane kalem eklendiğinde, bunların toplamı 600 lira. Beslenme çantası olarak aralarından en uygununu seçildiğinde fiyatı 300 lira civarında. En uygun fiyatları kalem kutusu 250 TL.

GEÇEN YIL 500 LİRAYDI
Bu hesaba göre hazırlanan sırt çantasının maliyeti 2 bin lira oldu. Geçen yıl sırt çantası ortalama 500 liradan, kalem kutusu da 65 liradan satılıyordu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime