Turktime

ÖSYM'den yeni karar! En az 10 katına çıkacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "Soru yazma kabiliyetimizi ve soru çeşitliliğini artırmak istiyoruz. Sınavda kullanılacak soru sayısının en az 10 katına ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
ÖSYM'den yeni karar! En az 10 katına çıkacak
Haberler / Güncel
3 Ekim 2023 Salı 21:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM'nin son dönem çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 14 ay önce 4 Ağustos 2022'de göreve başladığını anımsatan Ersoy, "İstenmeyen bazı durumların yaşandığı o günlerde ilk olarak ÖSYM'nin soru bankasını dondurduk, arkasından 1000 dolayında hoca ile iletişime geçtik ve yeni KPSS süreçlerini başlattık. Normalde 4-5 aylık sürede hazırlanan sınavları, hocalarımızla beraber 25 gün içinde tamamladık ve sınavlar sağlıklı şekilde tamamlanmış oldu" dedi.

14 aylık süreçte sınavlarla ilgili herhangi bir şaibe veya istenmeyen durumun oluşmadığını belirten Ersoy, sürecin, gayet sağlıklı gittiğini aktardı.

Ersoy, "Bu sürede 62 sınav yaptık. Sınavlara farlı oturumlarda toplam 16 milyon 300 bin aday, tekil başvuru olarak da 8 milyon aday başvuru yaptı. Sınavlarımızda 2 milyonun üzerinde kişi görev aldı" bilgisini paylaştı.

"SORU YAZARLARINA YÖNELİK ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ"

ÖSYM'nin soru bankasında görev alacak soru yazarı akademisyenlerin sayısını artırmaya çalıştıklarını dile getiren Ersoy, Türkiye'deki tüm öğretim üyelerini, öğretim elemanlarını, öğretmenleri ve özel alan uzmanlarını soru yazımında kullanmak istediklerini söyledi.

Ersoy, "Soru yazma kabiliyetimizi ve soru çeşitliliğini artırmak istiyoruz. Bir taraftan soru bankamızdaki soru sayımızı artırırken diğer taraftan sınavda kullanılacak soruların seçimi olan ve 24 saat kapalı esasına göre çalışan matbaa dönemine sınavda kullanılacak soru sayısının en az 10 katına ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun olması için de soru yazarlarımızın sayısını artırmak istiyoruz. Bu anlamda uzmanlarla iletişim halindeyiz" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime