Turktime

O ülkeden İsrail vatandaşlarına yasak!

Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılara yanıt olarak Maldivler hükümeti, İsrail pasaportu sahiplerinin ülkeye girişini yasakladı.
ABONE OL
Abone Ol
O ülkeden İsrail vatandaşlarına yasak!
Haberler / Dünya
2 Haziran 2024 Pazar 23:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Maldivler, yoğun bir tatil beldesi olması ve en çok turistin İsraillilerden oluşmasıyla bilinirken, artık İsraillilerin bu ülkeye girişleri yasaklanmış durumda. Bu karar, uluslararası ilişkilerdeki gerilimi ve İsrail'in Gazze'ye yönelik politikalarına karşı duyulan tepkiyi yansıtmaktadır. Bu durum, turizm ve uluslararası ilişkiler açısından önemli bir gelişme olarak dikkat çekmektedir.

GEÇEN YIL 11 BİN İSRAİLLİ MALDİVLER'İ ZİYARET ETMİŞTİ
İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki askeri faaliyetleri 240 gündür devam ederken, Maldiv hükümeti İsrail pasaportu taşıyan kişilerin girişini yasaklama kararı aldı. Cumhurbaşkanlığı, bir açıklama yaparak, Bakanlar Kurulu'nun bu kısıtlamanın uygulanmasına yönelik mevcut kanunlarda yapılacak değişiklikleri onayladığını ve uygulama sürecini denetlemek üzere bir alt komite kurduğunu duyurdu.

Geçen yıl yaklaşık 11 bin İsrailli Maldivler’i ziyaret ederken, bu sayı ülkeye toplam giren turist sayısının yüzde 0.6’sını oluşturdu. İsrail’in nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan Maldivler ile diplomatik bağları bulunmuyor.

MALDİVLER HAKKINDA
Maldivler Cumhuriyeti, Güney Asya’da, Hint Okyanusu’nda yer alan 1.200 adadan oluşan bir devlettir.

Parça parça adalar halinde olan ülkenin, küresel iklim değişiklikleri yüzünden yüz yıl içerisinde sular altında kalması bekleniyor.

1.200 adanın sadece 281'inde insan yaşamın lduğu ülkede, 1.000 civarında ada hâlen boştur. Yerleşim bulunan 281 adadan 195'inde Maldivliler, 86 ada ise "otel ada" olarak değerlendirilmekte.

Maldivliler adada yer alan tek etnik gruptur ve kökenli bir halktır. Halk Maldivce konuşmakta olup, %97'si Müslümandır. Devlet başkanlık tipi cumhuriyet ile yönetilmektedir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime