Turktime

O ilde kuduz paniği: Bir mahalle karantinada

Niğde'nin Bor ilçesinde H.Ş. isimli şahıs köpek ısırması sonucu hastaneye kaldırıldı. Isıran köpeğin kısa bir süre sonra ölmesi üzerine alınan önlemler genişletildi.
ABONE OL
Abone Ol
O ilde kuduz paniği: Bir mahalle karantinada
Haberler / Sağlık
20 Haziran 2024 Perşembe 10:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Niğde Valiliği, Kemerhisar Kasabası Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşanan kuduz şüphesi nedeniyle bölgenin karantinaya alındığını açıkladı. 18 Haziran’da H.Ş. adlı vatandaşın köpek ısırması sonucu hastaneye kaldırılması ve ısıran köpeğin kısa bir süre sonra ölmesi üzerine alınan önlemler genişletildi.

MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

 

Valilik tarafından yapılan açıklamada, kuduz şüphesi nedeniyle Kemerhisar Kasabası Cumhuriyet Mahallesi'nin karantinaya alındığı belirtildi. Konya Veteriner Kontrol ve Orman Müdürlüğü'ne gönderilen köpekten alınan örneğin analiz süreci tamamlanana kadar alınan önlemler şu şekilde sıralandı:

- Kemerhisar Kasabası Cumhuriyet Mahallesi karantinaya alındı.

- Sahipsiz ve başıboş hayvanlar toplanarak barınaklara yerleştirildi.

- Bölgeye hayvan giriş-çıkışı yasaklandı.

- Belediye, muhtar ve hayvan sahiplerinin, hastalık şüphesi bulunan hayvanları diğer hayvanlar ve insanlarla temas etmeyecek şekilde kapalı bir alanda kontrol altında tutmaları gerektiği belirtildi.

Kuduz, insan sağlığı için büyük bir tehdit oluşturan ölümcül bir hastalık olup, kuduz şüphesi bulunan durumlarda hızlı ve etkin önlemler alınması hayati önem taşıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime