Turktime

Napolitano hayatını kaybetti

2006-2015 yıllarında Cumhurbaşkanlığı yapan Giorgio Napolitano, Roma'da bir süredir tedavi gördüğünü hastanede 98 yaşında hayatını kaybetti.
ABONE OL
Abone Ol
Napolitano hayatını kaybetti
Haberler / Dünya
23 Eylül 2023 Cumartesi 09:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2006-2015 yıllarında Cumhurbaşkanlığı yapan Giorgio Napolitano, Roma'da bir süredir tedavi gördüğünü hastanede 98 yaşında hayatını kaybetti. Napolitano'nun durumunun son günlerde kötüye gittiği belirtiliyordu.

Napolitano'nun vefatı ardından Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, yayınladığı taziye mesajında, "Ölümü beni derinden üzüyor, Cumhuriyet’in şükran duygularını sunuyorum." ifadesini kullandı.

Başbakan Giorgia Meloni de İtalyan hükümeti adına Napolitano’nun ailesine başsağlığı diledi.

"ÖNEMLİ SEÇİMLER YAPAN KİŞİ"

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus da "İtalya için kritik zamanlarda doğru ve önemli seçimler yapan kişi" olarak tanımladığı Napolitano’nun ölüm haberini derin üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de "X" platformundaki paylaşımında, Napolitano'nun vefatı dolayısıyla yas tuttuğunu ifade etti.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime