Turktime

Naci Görür'den dikkat çeken Marmara uyarısı: Stres birikiyor!

Naci Görür, Marmara Denizi’nde dün akşam saatlerinde gerçekleşen 4.1 büyüklüğündeki deprem sonrasında açıklamada bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Naci Görür'den dikkat çeken Marmara uyarısı: Stres birikiyor!
Haberler / Güncel
8 Kasım 2023 Çarşamba 18:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dün merkez üssü Marmara Denizi olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedilmişti.

Balıkesir'in 3,1 kilometre açıklarında saat 23.05'te meydana gelen depremin, 4,3 kilometre derinlikte olduğu belirlenmişti.

"MARMARA GERİLDİKÇE BU STRES BİRİKİYOR"

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Üniversitesi’nde katıldığı panel sonrasında depremle ilgili açıklamada bulundu.

Dün akşam saatlerinde yaşanan 4.1 büyüklüğündeki depremin Marmara’da yaşanan stres birikimi sebebiyle olduğunu söyleyen Görür; “Marmara'da dün olan deprem bizim beklediğimiz Kuzey Anadolu Fayının(KAF) kuzey kolu üzerinde değil. Aksine KAF fayının güney kolu üzerinde oldu” dedi.

Depremin ‘yavaş fay’ üzerinde olduğunu söyleyen Naci Görür, “Orada tabii Marmara gerildikçe bu stres birikiyor. Hatta Marmara'nın güneyi kuzeye nazaran yani İstanbul'a nazaran daha fazla stres biriktiriyor” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK DEPREM BU FAYDA OLMAYACAK

Dün akşamki deprem için "Endişelenecek bir şey yok" diyen Görür, İstanbul için beklenen büyük depremin bu fay hattı üzerinde olmayacağını belirterek şunları söyledi:

"İstanbul için beklentim yok, bunu çok söyledik, 1999'dan beri söyledik, söylüyoruz. İstanbul'da en az 7.2, maksimum 7.6 büyüklükte deprem bekliyoruz. Bunları Kumburgaz Fayı veya Adalar Fayı üzerinde olabilir. İstanbul henüz tam olarak depreme hazır değil.

Hemen hazırlanması lazım. Ülkenin en önemli birincil diyelim gündeminin olması lazım. Yani sık sık siyasiler beka meselesi diyorlar ya, asıl beka meselesi işte bu deprem.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime